Sklepno dejanje tedna moške avantgarde je ljubitelje vsega lepega tudi tokrat navdušilo z eksperimentalnimi kolekcijami in domiselnimi kombinacijami. Deset modnih oblikovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Nemčije je predstavilo deset dovršenih kolekcij moških oblačil.

MLADI UP SLOVENSKEGA OBLIKOVANJA

Večer je otvorila nadarjena mlada oblikovalka Sari Valenci z eksperimentalno kolekcijo, ki jo je zaznamovala domiselna kombinacija piksel camo vzorca in živih barv. Sledila ji je Tjaša Zalar, ki jo je za mladi up slovenskega modnega oblikovanja poleg slovenske žirije za Mercedes-Benz Fashion Award označil tudi italijanski Vogue, z moškimi oblačili glasnih krojev in nežnih barv. Zlata Zavašnik je predstavila zrelo in estetsko dovršeno modno zgodbo, ki izraža dolgoletno tradicijo znamke SENS in bogate izkušnje ustvarjalke. Srbski oblikovalec Marko Glavinić je obiskovalce z igrivo kolekcijo »ArtChild« popeljal nazaj v brezskrbne čase 90. let, njegova sorojakinja Milica Vukadinović pa s svojim prepoznavnim slogom na športna igrišča.

SENS

MONOKROMATSKA ASIMETRIJA

Slovenska oblikovalka Mija Curk je z znamko Sofia Nogard brisala meje med moškimi in ženskimi kosi oblačil, priznani srbski oblikovalec Boško Jakovljević pa je zaključil drugi sklop revij v velikem slogu, z bučnim aplavzom za novo kolekcijo znamke Faktory by Boško, ki so jo zaznamovala številna presenečenja. Velike finale je otvoril Tomislav Bahorić z monokromatsko modno zgodbo polno namernih asimetrij, ki jo je odlikovalo tudi odlično kombiniranje naravnih in sodobnih tehničnih materialov. Znamka IVANMAN, pod katero ustvarja Ivan Mandžukić, je tudi tokrat ostala sinonim za krojaško in slogovno dovršena oblačila. Modni večer je zaključila Franziska Michael, priznana oblikovalka iz Berlina, ki je na modni brvi uspešno prepletala visoko modo, umetnost in nosljivost.

Faktory by Boško

 

Sklenjena je sedma edicija mednarodnega tedna mode, za več informacij spremljajte #MBFWLJ na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Foto: Žiga Intihar