Se vam dogaja, da pri ustvarjanju zvez vedno znova pritegnete in se zaljubite v ljudi, ki se nočejo ali se ne morejo odločiti popolnoma za vas? Morda so zapleteni še s kom drugim, so poročeni ali pa si še niso opomogli od prejšnjega razmerja?  Verjetno je to eden najbolj bolečih in uničujočih vzorcev. K izbiri neprimernih partnerjev ste nagnjeni iz naslednjih razlogov:

 

  1. Ko ste bili otrok, vas je eden od staršev zapustil ali pa je bil veliko odsoten, ob čemer ste vsakič čutili, da se ne bo več vrnil: ta vzorec ponavljate tako, da iščete partnerje, ki tudi ne morejo biti ves čas z vami. Tako odigravate izkušnjo nenehnega zapuščanja-

 

  1. Zelo malo cenite sami sebe: če med odraščanjem pri vas ni bilo vse v redu (so vas grajali, ignorirali ali zlorabljali) in ste si zato ustvarili zelo malo samospoštovanja, se vam morda zdi, da ne zaslužite partnerja popolnoma zase, in zato vzamete tisto, kar lahko dobite.

 

  1. Strah vas je intimnosti: biti z osebo, ki ni na voljo je odličen način, da se izognete pravi intimnosti. Če so bili do vas nespoštljivi ali so vas zlorabljali ali pa ste se kot mladi odločili, da ne boste nikogar spustili tako blizu, da bi vas lahko spet prizadel, vam je popolnoma po godu, da izbirate partnerje, s katerimi ne morete navezati res popolnega stika, saj se tako podzavestno branite pred bolečino.

…..

Sanja Kranjc

Kaj lahko storite, da se rešite teh vzorcev, preberite v Sanjinem razmišljanju.

_____________

Sanja Kranjc

Sanja Kranjc

SANJA KRANJC je strokovni vodja zavoda Amasia. Dela tudi kot prostovoljka v društvu Projekt Človek, kjer pomaga ljudem, ki so svojo stisko utiševali na napačen način. Predava teme, ki so povezane z odnosi, komunikacijo, vzgojo, razlikami moškimi in ženskami ipd, ter o stvareh, ki jih želi imeti vsak čimveč v našem življenju – sreča, pozitivnost, veselje, hvaležnost. Obiščite njeno stran LJUBEČI ODNOSI.

___________

zavarovanje___________

Ker si že tu, preberi še tole …