FOTO: Nguyen The Duong

MED MESTOM IN DEŽELO

Novi vietnamski cirkus nas popelje na poetično popotovanje v daljni Vietnam, v Azijo. Ta unikatni performans pripoveduje zgodbo o potovanju od mirnega podeželskega življenja, povezanega z naravo, do anksioznosti in hrupa v mestu. Za oris čudovito uporablja in združuje glasbo, ples in akrobatiko. Enaindvajset artistov – akrobatov, žonglerjev, uličnih plesalcev, mojstrov borilnih veščin in glasbenikov – združi svoje moči in znanje v skupinsko avanturo, okrašeno s poetičnimi toni.

mala1

Tuan Le je cirkuški žongler. Nguyen Nhat Ly in Nguyen Lan Maurice sta diplomirala na šoli Narodnega cirkusa iz Hanoja. Nguyen Tan Loc je iz sodobnega plesa diplomiral na Japonskem in v Nemčiji. Vsi štirje pa so glavni motor Novega vietnamskega cirkusa.

mala2

S predstavo Med mestom in deželo ustvarjalci nadaljujejo uspešno pot, ki so jo začeli s predstavo Lang Tôi – Moja vas. Tako kot so ključni odrski rekvizit predstave Moja vas bambusove palice, so bistveni element predstave Med mestom in deželo košare. Občinstvo odkriva novo, značilno cirkuško uporabo teh čudovitih tradicionalnih in za vsakodnevno življenje izredno uporabnih predmetov v najrazličnejših oblikah – od razkošnih čolnov do najbolj preprostih in običajnih kuhinjskih pripomočkov.

mala4

Niz prizorov odslikava zgodovinski, civilizacijski in kulturni razvoj sodobne vietnamske družbe. Z intimnim vpogledom v osrčje življenja mirne vietnamske naselbine gledalci spremljajo preobrazbo vaške skupnosti v moderno družbo. Od tihega in spokojnega vaškega ozračja postopoma preidemo v dinamičen in hrupen svet mesta, od miline tradicionalnih pesmi v razigranost hip-hop spoprijema …

mala6

_______

Predstavo si lahko ogledate v Cankarjevem domu 28., 29. in 31. decembra ob 20. uri ter 30. decembra ob 18. uri.

www.cd-cc.si