Piše: AoČ . Foto: arhiv Playe Aperitivo

V Playi BTC so razširili svojo ponudbo. Ponujajo nova doživetja s Playa Aperitivo, kjer bodo gosti lahko uživali v inovativnih koktajlih in izbranih italijanskih mesninah (pancetta, bresaola, fior cotto, cottecino, mortadela …) in sirih, ki se najbolj ujemajo s suhimi vini.

Tudi zaradi tega so v Playi nova pridobitev vina treh bratov Wine Brothers (WB) s kmetije Bužinel. Prvo steklenico so v vinarski družini napolnili v 70-ih letih minulega stoletja in letos praznujejo 60-letnico. Za vina WB je značilno, pove eden od bratov Rok Bužinel, da v kleti ločijo grozdje in tisto, ki ni dovolj kakovostno, izločijo, medtem ko za linijo vin WB pripravijo le tri lesene sode, skupaj 1.500 litrov izbranega vina.


V Playi Aperitivo so bratje predstavili letnik 2021, ki je, kot pravijo, izjemen. »Starejše trte, stare od 35 do 45 let, rodijo zares zelo kakovostne grozde, z dedkovimi izkušnjami pa našo filozofijo peljemo naprej,« dodajajo. Do zdaj je bilo vino WB mogoče kupiti le na posestvu Bužinel ter na spletnem portalu eVinu, v Ljubljani pa lahko linijo teh vin odslej poskusite tudi v Playa Aperitivo.


Lastnik Playe Uroš Keršič je navdušen nad novim konceptom, ki pomeni nov mejnik v njihovi zgodbi. “Z združevanjem najboljših koktajlov z vrhunskimi kulinaričnimi prigrizki in vini želimo ustvariti posebno izkušnjo za naše goste.