Spremembe so vedno dobrodošle, čeprav v zadnjem in nepričakovanem hipu a vseeno v dobro vseh sodelujočih pa tudi Ljubljančanov in turistov. Predpraznični in božični ARTish market so namreč preselili v  čudovite podstrešne prostore čarobne vile Čira Čara oz v Pionirski dom na Komenskega 9, le streljaj stran od glavne ljubljanske tržnice.

ARTishani tja selijo svoje trgovinice, kjer boste lahko napasli oči, poklepetali s sodelujočimi, si privoščili katerega od unikatnih izdelkov sodelujočih ustvarjalcev ter tako podprli njihov trud.

KDAJ IN KJE?

Unikatna darila bomo na umetniškem sejmu našli v naslednih terminih:

 

 

KAJ POMENI USTVARJALCU, KO KUPITE NJEGOV IZDELEK?

Kajti, ko kupite unikatni izdelek, kupite več kot samo stvar. Kupite neskončno število ur, vdahnjenih v ta izdelek. Energijo, ki je vanj vnešena. Zadovoljstvo in srečo, ko je izdelek dokončan in točno tak, kot si ga je umetnik zamislil. Kupiš mali košček srca in duše, ki sta vtkana vanj. Neprespane noči in zgodnja jutra. Zakaj? Zato, ker verjamejo v svoje delo, v pot, v katero so se podali. S tem, ko kupite nekaj od ustvarjalca samega, spoznate njegovo zgodbo, njegov pomen življenja, njegove cilje, upanja in želje. Stopite v njegov svet skozi vedno odprta vrata in za vedno ostanete z njim.

Seveda lahko nakup opravite tudi z samo enim klikom, neosebno, na hitro, ker pač že morate. Ali pa skočite v bližnjo trgovino z unikatnimi izdelki, kjer ustvarjalcu odškrtnejo vsaj 50% svojega truda. Verjemite, umetnikom / ustvarjalcem ni lahko. Veliko je takih, ki se odpovedo redni službi in redni plači samo zato, ker verjamejo vase, v svoje delo, v to, da bodo uspeli. Temu sledijo mesečne borbe s preživetjem, plačevanjem prispevkov, položnic, preživljanjem družine. Ne, ni jim lahko!

Zato je tukaj ARTish. Že osem let podpira, spodbuja, jih gleda kako rastejo in zapuščajo gnezdo in se s svojim delom dvigajo v višave. Tukaj so za to, ker verjamejo v svoje poslanstvo, verjamejo v ARTishane in verjamejo, da vsakič znova z unikatnimi razveselijo številne sorodne duše, ki prav tako verjamejo vanje in z nakupom izdelkov pri ustvarjalcih prenašajo posebno sporočilo naprej.

___________

Neal Donald Walsh v Ljubljani

___________

Če ste že tu, preberite še …