Življenjski stil, ki temelji na uravnoteženi prehrani, je pomembna oblika skrbi za naše zdravje. Tega se zavedajo tudi pri HOFERju in zato vse ženske aktivno pozivajo k zdravemu življenjskemu slogu in samopregledovanju dojk, saj je rak dojk še vedno najpogostejša oblika raka pri ženskah. Cel oktober bodo zato v HOFERjevih poslovalnicah po Sloveniji na voljo šampinjoni v roza embalaži. Od vsakega prodanega paketa bodo 10 centov namenili za program ROZA, ki ga Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna izvaja v podporo bolnicam in njihovim svojcem.

Šampinjoni z razlogom

roza oktober

Šampinjoni so najbolj priljubljena in ena izmed najbolj vsestransko uporabnih gob s prijetnim in blagim okusom. Vsebujejo veliko hranljivih snovi in so odličen vir antioksidantov, vitaminov in mineralov. So nezahtevni za pripravo in se podajo k številnim jedem. Ne umivamo jih z vodo, temveč jih le nežno očistimo s konico noža ter narežemo na tanke lističe. Za vsak roza paket šampinjonov, ki ga boste kupili v oktobru, bodo pri Hoferju namenili 10 centov za nadgradnjo psihosocialne podpore za bolnice in njihove svojce v okviru programa Roza ter tako skupaj podprli slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna.

HOFER.SI

 

Najčistejša oblika olja

roza oktober

Grška mitologija časti oljko kot sveto drevo, zato ni nič presenetljivega, da je grško oljčno olje še danes cenjeno tako v kulinariki kot zdravilstvu. Grško oljčno olje Kloster Toplou je hladno stiskano in najčistejša oblika olja. Pristen okus se najbolj poda k svežim solatam in domačim namazom, uporabljamo pa ga lahko tudi pri hitri peki, kjer naj bo čas segrevanja čim krajši, saj tako ohranjamo kar največji delež bioaktivnih in antioksidativnih spojin.

HOFER.SI

 

Hrustljav in brez kvasa

roza oktober

Bio rženi kruh Natur Aktiv je brez kvasa, posut s praženimi sončničnimi semeni, na Hoferjevih policah pa ga najdete v praktičnem predpakiranju. Odlično se poda k številnim namazom – tako sladkim kot slanim, za uživanje v meglenih jutrih pa ga še dodatno popecite in tako poudarite njegov izrazito naravni okus.

HOFER.SI

 

Zdrav prigrizek ali okusna dopolnitev

roza oktober

Oreščki so priljubljen, zdrav in hranilen prigrizek, ki bo premagal prve znake lakote in vas prijetno nasitil. Že pest jih bo dovolj za okusno malico, uporabljamo pa jih lahko tudi kot dopolnitev jedi. Indijske oreščke Natur aktiv namočite v vodi za dve do štiri ure in jih dodajte domačemu namazu. Ne vsebujejo soli, zato bo njihov orehasti okus prijetno dopolnil in privzdignil še najboljši recept.

HOFER.SI

 

Končni pozdrav poletju

roza oktober

Sočni in aromatični paradižniki so posušeni in vloženi v sončnično olje. Z dodanimi izbranimi začimbami so prijetna popestritev tako mesnih kot zelenjavnih jedi. Vloženi suhi paradižniki Cucina Nobile skrivajo v sebi prijeten okus poletja, ki si ga lahko prikličemo tudi v hladnejših jesenskih dneh. Veljajo za okusno popestritev namazov in se odlično podajo k šampinjonom ter drugim gobam.

HOFER.SI

roza oktober

______________

Povzeto po članku ZDRAVO, revija GOODLIFE, jesen 2018

roza oktober

_______________

GORENJE pralni stroj

OGLASNA VSEBINA

_______________

Če si že tukaj, preberi še …