SALON UPORABNIH UMETNOSTI 

”Ne veš, ali si prišel v teater, kabare ali na sceno snemanja kakšnega filma z začetka prejšnjega stoletja. Vse to bi namreč lahko bil – Salon uporabnih umetnosti na Glavnem trgu 1 v Mariboru.

Vsakič si obljubim, da naslednjič pa res prinesem fotoaparat in si vzamem čas, da ta čudovit ambient končno pofotografiram in delim tule, na blogu. Vem, nikakor ne odkrivam tople vode, saj v takšni obliki deluje že od junija 2013 (ampak preprosto ne morem, da ne bi).

Vse dobre stvari so tri

In kaj Salon uporabnih umetnosti pravzaprav je? Nekdanji kazino je nemogoče opisati le z eno besedo, saj združuje kar tri funkcije. Najprej je kavarna, kjer lahko v edinstvenem prostoru uživaš ob dobri kavi, pa prodajna galerija, kjer se predstavljajo večinoma slovenski oblikovalci in nenazadnje tudi prostor za dogodke. Letno jih organizirajo več kot 250 (!), kar, če malo zaokrožim, pomeni skoraj vsak dan en dogodek. Precej noro, ane.”

Kaj jo je o salonu uporabnih umetnosti najbolj osupnilo in kako bi ga opisala z eno besedo, je Izbirčnica pisala tukaj.

 

>>>>>>>>>

Izbirčnica je blog, v katerem Metka z vami deli svojo strast do oblikovanja in vsega lepega. Je vodnik po lepih predmetih, oblikovalskih znamkah, trgovinah/salonih z izbranim pohištvom in dodatki za dom. Našli boste tudi objave z zanimivih dogodkov, ki so povezani z dizajnom.


_________________________

Če si že tukaj, preberi še…