Foto: Primož Korošec

Tokyo Piknik v Ljubljani skrbi za najboljši japonski street food. Ta četrtek z Delom v reviji Goodlife, si poglejte kaj ta odlična restavracija na obrežju Ljubljanice vse ponuja.
Če ste veliki ljubitelji japonske hrane in vsaj malo vešči kuhe, potem je tu za vas prav poseben recept.

 

Yakiudon rezanci
Sestavine:
Približno 120g mešane zelenjave
(kitajsko zelje, por, korenje, kalčki, zelje, bučke, paprika)
Približno 120g mesa (piščančji file ali angus) ali 4 kozice
1,5 dl Udon omake (soya, sake, mirin, dashi)
Ščep bonito flakes
10 g mlade čebule,
0,2 ml sezamovega olja
250 g riževih rezancev

Kako pripravimo:
Zelenjavo zrežemo na enakomerne tanke rezine. Udon rezance damo v vrelo vodo in jih kuhamo, brez mešanja 2 do 3 minute. Nato jih splahnemo s hladno vodo in pustimo, da se odtečejo. V vok damo malo sezamovega olja in ko se segreje, zelenjavo in kozice (ali meso, ki ga pražimo malo dlje časa) kakšno minuto pražimo, da se vsi okusi zmešajo med seboj. Dodamo udon rezance, sojino omako, mirin in dashi ter mešamo toliko časa, da se vse sestavine lepo premešajo. Na koncu dodamo bonito flakes. Postrežemo toplo.