Dizajn in foto: hungryeyes.eu

Posebej za Goodlife so nam iz okrepčevalnice Ruj na Krasu zaupali recept za slastne štruklje z bučno kremo in hrustljavo panceto. Kakšne sestavine sicer uporabljajo in kako poteka blagovna izmenjava med sosedi, pa v tem članku.

Štruklji na bučni kremi s hrustljavo panceto

Sestavine:
300g vlečenega testa
350g albuminske skute
1 jajce
sol
400g buče (očiščene)
maslo,smetano po želji
100g pancete

Kako pripravimo:
Testo razvlečemo, skuto pretlačimo, začinimo in dodamo jajce po potrebi če skuta ni preveč mazljiva.  Počasi dodajamo sladko smetano. Ko je nadev gladek ga razmažemo po testu in zavijemo v prozorno folijo (za kuhanje ali jih zavijete v bombažne kuhinjske krpe), ter kuhamo na cca 90-95stopinnj 40-50 min.
Medtem očiščeno in na grobo narezano bučo spečemo v pečici do mehkega, cca 25-30 min na 200 stopinj. Ko je pečena jo v mikserju zmeljemo v popolno kremo, po potrebi dodamo sol, poper in malo semen koriandra, ter seveda po želji maslo in smetano vendar pri tem pazimo da ne pokvarimo gostote.
Kremo polijemo na krožnik. Kuhane štruklje odvijemo, narežemo na debelejše kose in položimo na kremo.
Za povrhu pripravimo še hrustljavo panceto. Tanke narezane rezine spečemo v pečici do hrustljavosti na cca 180stopinj in jih take položimo na koncu na štruklje.