ARGAN – ŽELEZNO DREVO

Veličastna maroška rastlina, ki si je prislužila naziv »železno drevo«, doseže starost do 200 let. V evoluciji se je popolnoma prilagodilo močnemu poletnemu soncu maroške pokrajine Essaouira in ledenemu snegu z gorovja Atlas. Težkim razmeram drevo kljubuje z razvejanim koreninskim sistemom, ki je lahko tudi petkrat večje od samega drevesa. Omogoča črpanje hranil iz globine zemlje, hkrati pa preprečuje erozijo, zaradi česar je naravni gozd argana, ki uspeva na skoraj 800.000 hektarjih, UNESCO umestil na seznam biosfernih rezervatov.

PR-ARGAN-SI-FIN-5

Drevo argana, imenovano tudi “železno drevo”

Maroški trdoživi endemit je rastlina z nešteto koristmi – arganova jedrca uporabljajo v kozmetiki in kulinariki, lupinice služijo kot gorivo, z listi in plodovi se hrani tamkajšnja živina, korenine preprečujejo erozijo, čebele na cvetovih nabirajo nektar, v senci in krošnjah pa so dom našle številne živali jugozahodnega Maroka.

Argan v kozmetiki

Olje, ki ga pridobivajo z drevesa argana, ima izjemno visoko vsebnost maščobnih kislin omega-9 in omega-6, pomlajevalne in mehčalne lastnosti pa so posledica velike vsebnosti sterolov. Strukturo kože olje obnavlja s spodbujanjem nastajanja proteinov, ki tvorijo medcelične spoje, zato ima koža občutek večje čvrstosti, hkrati pa pomaga tudi pri ohranjanju optimalne navlaženosti in zaščitenosti kože.

VKRO9298-VKronental

Arganovo olje – eliksir mladosti

Arganovo meso spodbuja nastajanje kolagena v koži in ima učvrščevalne lastnosti, medtem ko izvleček iz arganovega lista pomaga upočasniti razgradnjo kolagena, kar omogoča, da koža po nanosu ostane neverjetno gladka.

VKRO9568-VKronental

Plodovi argana – vir esencialnih maščobnih kislin

že več kot 25 let nadgrajuje in izpopolnjuje kozmetične formule z arganovim oljem, letos pa predstavlja odmevno kolekcijo kozmetike za obraz z najvišjo koncetracijo arganovega olja doslej. V prestižni kolekciji se predstavljajo Oljna kremaFluidKrema za kožo okrog oči in zvezda kolekcije, ki je nase preusmerila vse žaromete, , obogaten s kar 255 kapljicami pomlajevalnega arganovega olja, ki zgladi, učvrsti, nahrani in pomladi kožo.

Zrcalce, zrcalce na steni povej, kdo ima najvišjo koncentracijo arganovega olja doslej!

Pomlajevalne formule iz kolekcije je Melvita zasnovala z najvišjo koncentracijo arganovega olja doslej – tako ji je uspelo ustvariti izdelke, ki koži povrnejo mladost, zgladijo gubice, oblikujejo poteze obraza in kožo naredijo žametno mehko, hkrati pa so primerne za vse tipe kože, saj ne mašijo por. V estetsko oblikovane stekleničke eliksirja mladosti pa je poleg arganovega olja ujet pristen maroški večer – zelena in nežna cvetna aroma spominja na dišavne note nežnega vetra, ki se v vročih poletnih večerih leno giblje med stoletnimi drevesi.

Četverico, ki jo Melvita pošilja v boj proti staranju kože sestavljajo Oljni serum za mladosten videz, Intenzivna vodica argan, Fluid za mladosten videz, Oljna krema za mladosten videz in Krema za kožo okrog oči za mladosten videz.

Melvita – Argan Concentré Pur

Moč masažnih ritualov

Melvita se je pri snovanju tehnik nanosa izdelkov iz kolekcije Argan Concentré Pur obrnila na Valérie Paint – strokovnjakinjo za masažne tehnike in organsko nego kože, ki je posebej za Melvito ustvarila masažne rituale, ki iz negovalnih formul izvabijo najboljše. Vsak ritual izhaja iz akupresurnih tehnik za drenažo in poživljanje kože ter tehnik za izboljšanje čvrstosti in napetosti kože. Tehnike zjutraj izvajamo hitreje, da kožo poživimo, zvečer pa počasneje, da jo pred spanjem pomirimo.

 

________

SPLETNA TRGOVINA: 

PRODAJNI KOTIČKI: NAMA • MAXI • MÜLLER • VITA CARE • LEKARNA LJUBLJANA

FACEBOOK STRAN: Melvita Slovenija

_________