Eden najboljših tenoristov 21. stoletja prihaja v Ljubljano

Prejel je nagrado Lauri-Volpi za najboljšega opernega pevca, nagrado Gina Tanija za umetniške dosežke, britanska opera ga je razglasila za umetnika leta, avstrijska revija Festspiele pa ga že od leta 1999 vsako leto umesti med vodilne svetovne tenoriste.

”Posebno poznan po svojem ekspresivnem petju je dosegel svetovni uspeh na odrih najprestižnejših svetovnih opernih ustanov in odpel več kot 50 vlog v priznanih opernih hišah.”

Najbolj romantični večer v letu bo zaznamoval eden vodilnih svetovnih tenoristov, Ramón Vargas! Mehiški operni zvezdnik si je od svojega opernega debija ustvaril renome enega najboljših in najbolj iskanih tenoristov 21. stoletja. Med svetovno priznane operne pevce ga je izstrelil mednarodni debi leta 1992 na odru Metropolitanske opere v New Yorku, ko je v vlogi Edgarda iz opere Lucia di Lammermoor nadomestil slovitega Luciana Pavarottija.

Posebno poznan po svojem ekspresivnem petju, je dosegel svetovni uspeh na odrih najprestižnejših svetovnih opernih ustanov in odpel več kot 50 vlog v priznanih opernih hišah, kot so milanska Scala, londonska operna hiša, dunajska Državna opera, Arena Verona, Opera Bastille….

Vargas je svojo pevsko pot začel v rojstni Mehiki, pozneje pa se je izpopolnjeval v Evropi. Nastopil je v številnih pomembnih tenorskih vlogah, najbolj priljubljen pa je kot interpret repertoarja belkanta in francoskih oper. Pogosto nastopa tudi v Verdijevih in Puccinijevih tenorskih vlogah.  Leta 2001 mu je Nemška fono akademija podelila nagrado ECHO Klasik – pevec leta. Ob Vargasu bo na odru secesijske Unionske dvorane nastopila še mednarodno uveljavljena sopranistka Elvira Hasanagić.

Najobetavnejši glas na operni sceni

Sodelovala je z orkestri svetovnega slovesa, kot so Orkester Bavarskega radia in Berlinska državna kapela, s Slovensko filharmonijo in Orkestrom Državnega gledališča am Gärtnerplatz iz Münchna. Za umetniške dosežke v letu 2017 pa ji je mesto Dresden in Nemško društvo za podporo opernih pevcev podelilo naslov Mlada umetnica leta 2017.

Foto: Irena Herak

Elvira Hasanagić je mlada operna pevka bosanskih korenin, ki živi na relaciji München–Ljubljana. Že od samega začetka njene profesionalne pevske poti jo kritiki, kot tudi publika in strokovna javnost, označujejo za enega obetavnejših glasov na operni sceni. V eni od najpomembnejših strokovnih nemških revij Das Opernglas so jo za vlogo Lucie v Donizettijevi operi Lucia di Lammermoor razglasili za novo pevko belcanta.

Solista se bosta predstavila s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko argentinskega maestra Facunda Agudina. Zimski festival bo na sporedu med 10. in 14. februarjem v Unionski dvorani v Ljubljani. Poleg zaključnega koncerta tenorista Ramóna Vargasa s sopranistko Elviro Hasanagić bodo nastopili še vsestranski violinski virtuoz Nigel Kennedy in New Swing Quartet.

Vstopnice za koncert ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim in na spletni strani: http://www.ljubljanafestival.si/event/ramon-vargas-tenor-2/.

Vstopnice lahko kupite tudi z vašo najljubšo kartico GOODLIFE DINERS CLUB.


____________________________

POENOSTAVITE ŽIVLJENJE S KARTICO GOODLIFE DINERS CLUB!

Obročno odplačevanje in nakupovanje:

 doma
 v tujini
 preko spleta

Screen Shot 2018-01-11 at 4.08.03 PM

 

 

 

 

 

 

____________________________

STE PRIPRAVLJENI NA ČAR LJUBEZNI?

Ljubezen je eno najčarobnejših občutenj, tako kot so v svetu kozmetike najčarobnejši izdelki dišave. Izberite tisto, ki bo vam ali vašim ljubljenim pričarala pravcato ljubezensko pravljico …

Akcija traja do 15. 2..

____________________________

Če ste že tu, skočite še na …