Foto: Jani Ugrin

Gospodarsko razstavišče bo danes zvečer ponovno zažarelo v vsem svojem sijaju, znanih pa bo vseh osem finalistov, ki se bodo pomerili za mesto predstavnika Slovenije na pesmi Evrovizije.

FINALISTI SO ZNANI

Na prvem predizboru 17. februarja so se v finale uvrstili KiNG FOO (Wild Ride), Nika Zorjan (Fse), Sell out (Ni panike) in Omar Naber (On My Way).

Včerajšnja Ema se je izkazala za resnično odmeven dogodek z bleščečo trojico voditeljic, ki je glasbene odmore dopolnjevala s tako dobrimi kot malce zgrešenimi,- pa vseeno vrednimi ogleda – šalami in ljudskim, Sam-Doma,  vseslovenskim obrazom Maria Galunića.

voditelce

Pesmi izvajalcev so letos v veliki večini udarile na mladostno noto, noto milenijske generacije. Ne morem skrivati veselja, izbira je namreč ogromna. Kakšen zvok pa se bo poslušalcem priljubil danes zvečer, izvemo že čez nekaj ur.

IZVAJALCI 2. PREDIZBORA

Na današnji večer, 18. februarja bodo oder zavzeli; Clemens (Tok ti sede), Raiven (Zažarim), Kataya & Duncan Kamakana (Are You There), BQL (Heart of Gold), INA SHAI (Colour Me), United Pandaz & ARSELLO feat. Alex Volasko (Heart to Heart), Tim Kores (Open Fire), Nuška Drašček (Flower in the Snow).

Gledalci in poslušalci bodo ob strokovnih žirijah izbrali slovenskega predstavnika na 62. tekmovanju za pesem Evrovizije 2017 v Kijevu.

______________

Izbor za Pesem Evrovizije 2017 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in kanalu YouTube ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).

65381175_2017-02-14_vaja_predizbor2-15Intervju s Timom Koresom -Korijem si lahko preberete tukaj.