Piše: Aleš Čakš . Foto: Canali, AČ, Jure Makovec

Sodoben moški se je precej spremenil. Več časa nameni svojemu modnemu izgledu, negi kože, zdravemu življenjskemu slogu. Zlasti poslovneži vedo, kaj nujno potrebujejo v svoji omari, tako za poslovne priložnosti (konference, sestanki …), kot za priložnostna sproščena poslovna druženja. 

Sam bi večini moških, tudi če niso poslovneži, priporočil, da, če tega še nimajo, v svojo garderobno omaro čimprej obesijo vsaj dve klasični beli bombažni srajci z dolgimi rokavi, vsaj eno laneno poletno srajco z dolgimi rokavi, vsaj eno modro (lahko z manjšimi vzorci) srajco, po nekaj črnih, belih in temno modrih t-shirtov in polo majic, eno ali dve majici z napisi za malo bolj trendovski izgled, vsaj dvoje kavbojke v modri barvi in vsaj ene sive jeans hlače klasičnih krojev, pa vsaj ene bež chino hlače z zavihki in bele lanene hlače ter vsaj dva suknjiča (modre, črne ali svetlo sive barve). 

Sodoben moški potrebuje tudi vsaj en par kakovostnih usnjenih čevljev v slogu klasičnih ‘oxfordk’ (angleški vzorec) na vezalke, dvoje športne copate in usnjene črne ali temno rjave sandale; letos so spet zelo modni tisti z več paščki. Namesto torbe si lahko moški privošči sodobno oblikovan (črn) nahrbtnik, črn ali rjav usnjen ožji pas, za brezhiben izgled v hlačah in kavbojkah pa so primerne oprijete boksarice.

Za nego kože pa moški, ki da kaj nase, ne more mimo dobre kreme za obraz (predlagam Biotherm), piko na i pa bo šarmu, ki ga želi izžarevati, dosegel z izbranimi dišavami. Sam še vedno najraje izberem vonje Eight & Bob.