Foto: Mladinska Knjiga, Wikimedia.org, pbs.org

“Bogata domača knjižnica nam je – kot sultanu harem – čvrsto zagotovilo, da bomo večer preživeli v prijetni družbi,” pravi pisatelj Peter Amalietti. Ko razmišljam o knjigah, običajno sicer ne dobivam asociacij na harem ali kaj podobnega, mi pa dobra literatura pomeni trenutke sprostitve in potop v svet, ki si ga naslikam sama in v katerega poleg mene in likov iz zgodbe nima vstopa nihče drug.

Ko sem bila mlajša, bi me težko srečali brez knjige pod roko. Mladinski oddelek knjižnice sem imela v malem prstu, bila sem prava enciklopedija vseh pustolovskih in ljubezenskih mladinskih zgodb. V osnovni šoli je bil zame tako eden izmed vrhuncev leta, ko so nas učitelji slovenščine posedli na avtobus in odpeljali na knjižni sejem v ljubljanski Cankarjev dom, v svet zgodb. November je bil mesec za knjižni sejem in tako je ostalo tudi, ko sem zapustila osnovno šolo. Tudi letos ne bo nič drugače. November je pač mesec knjig, zato zanimivih dogodkov za knjigofile zlepa ne bo zmanjkalo. Kam nas bo zaneslo?

“Bogata domača knjižnica nam je – kot sultanu harem – čvrsto zagotovilo, da bomo večer preživeli v prijetni družbi.” — Peter Amalietti

FRANKFURT PO FRANKFURTU

Od 14. do 19. novembra – Knjigarna Konzorcij

30. prodajna razstava tujih knjig. V središču: ekologija in varstvo narave.

Frankfurt po Frankfurtu bo potekal v Knjigarni Konzorcij in Točki.Zate. (pred Mestno hišo v Ljubljani). Otvoritev bo 14. novembra 2016 ob 11.30 pred Mestno hišo, tej pa bo ob 12. uri v veliki sejni sobi MOL sledil strokovni posvet na temo ekologije.

Več informacij o Frankfurtu po Frankfurtu tukaj.

FEJSTBUKERJI

14. novembra ob 18. uri – Knjigarna Konzorcij

Na drugem fejstbukerskem srečanju bodo mladi bralci zagrizli v knjigo Na begu, prvo iz trilogije Hrup in kaos Patricka Nessa. Zagotavljamo vam, da boste ob branju svet, ki ga pisatelj opisuje v knjigi Na begu, slišali in čutili.

Forfatter Maria Parr

Norveška mladinska pisateljica Maria Parr bo gostja na letošnjemu knjižnemu sejmu

ŽENSKE ZA ŽENSKE. LITERATNO & DOBRODELNO

15. novembra ob 18. uri – Knjigarna Konzorcij

Izbranim varnim hišam bomo podarili knjige Založbe Tuma in Mladinske knjige, predstavili delovanje mednarodnega združenja žensk SILA-IWCL in se pogovarjali o angleškem prevodu romana o spravi –Češnje, bele in rdeče izpod peresa Tanje Tume.

Po dogodku si boste lahko vodeno ogledali 30. jubilejno prodajno razstavo tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu.

PRAVLJIČNO POPOLDNE Z MAČKOM MURIJEM IN ZMAJČICO FLORO

17. novembra ob 17. uri – Knjigarna Konzorcij

V okviru Frankfurta po Frankfurtu bo v Konzorciju prvič tudi prodajna razstava otroške in mladinske literature ter prireditev za najmlajše.

Otroke bosta obiskali maskoti zmajčica Flora, ki je uradna maskota Ljubljane – Zelene prestolnice Evrope 2016, in maček Muri ter ilustratorka Jelka Reichman, letošnja častna meščanka Ljubljane. Ob zgodbah iz knjig Maček Muri in Zmaj Direndaj bo dogodek povezovala pravljičarka Ida Mlakar Črnič. Jelka Reichman bo na dogodku tudi podpisovala knjige.

macek_muri

SLOVENSKI KNJIŽNI SEJEM

Od 23. do 27. novembra, Cankarjev dom, Ljubljana. Država v fokusu: Italija.

Slovenski knjižni sejem bosta obiskala tudi norveška pisateljica za otroke Maria Parr in italijanski pisatelj Antonio Scurati. Lepo vabljeni! Več informacij.