ARISTOKRATSKA JUHA
Da je hrana veliko več kot samo obed, se v najstarejšem aristokratskem letoviškem hotelu na Slovenski obali – Hotel Kempinski – , še kako zavedajo. Prav zato so k sodelovanju pritegnili mladega Portugalca Iva Rodriguesa, ki je svojo kuharsko pot začel na Portugalskem, najprej v mamini kuhinji, in kasneje tam stopil tudi na profesionalno pot, naziv chef pa si je prislužil z delovanjem v petih državah. Kalil se je tudi v restavraciji Thornton’s v Dublinu, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico. Tako je izoblikoval lasten slog, ki osnovo portugalske domače, sredozemske kuhinje uspešno kombinira z lokalno tradicijo.
Nadaljevanje članka v REVIJI GOODLIFE.
____
Z Ivom Rodriguesom se je pogovarjala Gruša Zorn. Celotno zgodbo preberite v članku NA NOŽ v REVIJI GOODLIFE, ki kot priloga časnika DELO izide ta četrtek.
_____
Tule pa je samo za bralce revije Goodlife in našega portala Goodlifestyle, Ivo Rodrigues ponudil poseben recept za posebno juho.
JUHA SALMOREJA S POPOEČENIMI JAKOBOVIMI POKROVAČAMI
Sestavine:
1kg paradižnika
1kg jagod
2g šalotke (nasekljana)
3cl Vina Portovec
7g masla
sol
poper
kis
Priprava:
Ko je maslo vroče, vanj vstavimo šalotke dokler ne dobijo zlate barve.
Dolijemo vino in pustimo, da se zgosti
Primešamo paradižnik, narezan na majhne kose in pustimo, da se kuha na zmernem ognju približno eno uro.
Vse zmešamo in kuhamo na zmernem ognju, dokler ne nastane pire
Počakamo, da se jed ohladi.
Jagode zmešamo k paradižnikovem pireju
Dodamo sol, poper in kis.
Precedimo jed.
Serviramo hladno z dodatkom morske hrane.