ARISTOKRATSKA JUHA

Da je hrana veliko več kot samo obed, se v najstarejšem aristokratskem letoviškem hotelu na Slovenski obali – Hotel Kempinski – , še kako zavedajo. Prav zato so k sodelovanju pritegnili mladega Portugalca Iva Rodriguesa, ki je svojo kuharsko pot začel na Portugalskem, najprej v mamini kuhinji, in kasneje tam stopil tudi na profesionalno pot, naziv chef pa si je prislužil z delovanjem v petih državah. Kalil se je tudi v restavraciji Thornton’s v Dublinu, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico. Tako je izoblikoval lasten slog, ki osnovo portugalske domače, sredozemske kuhinje uspešno kombinira z lokalno tradicijo.

Nadaljevanje članka v REVIJI GOODLIFE.

____

screen-shot-2016-09-15-at-7-35-07-pm

Z Ivom Rodriguesom se je pogovarjala Gruša Zorn. Celotno zgodbo preberite v članku NA NOŽ v REVIJI GOODLIFE, ki kot priloga časnika DELO izide ta četrtek.

 

 

_____

Tule pa je samo za bralce revije Goodlife in našega portala Goodlifestyle, Ivo Rodrigues ponudil poseben recept za posebno juho.

JUHA SALMOREJA S POPOEČENIMI JAKOBOVIMI POKROVAČAMI

Sestavine:

1kg paradižnika

1kg jagod

2g šalotke (nasekljana)

3cl Vina Portovec

7g masla

sol

poper

kis

 

Priprava:

Ko je maslo vroče, vanj vstavimo šalotke dokler ne dobijo zlate barve.

Dolijemo vino in pustimo, da se zgosti

Primešamo paradižnik, narezan na majhne kose in pustimo, da se kuha na zmernem ognju približno eno uro.

Vse zmešamo in kuhamo na zmernem ognju, dokler ne nastane pire

Počakamo, da se jed ohladi.

Jagode zmešamo k paradižnikovem pireju

Dodamo sol, poper in kis.

Precedimo jed.

Serviramo hladno z dodatkom morske hrane.