Igralec, pevec, človek mnogih talentov. Trenutno igra glavno vlogo v predstavi Tesla v SNG Maribor, kjer bo kmalu, v sredo, 29. marca, tudi njegov veliki koncert z bandom. Ljubljančani pa lahko njegov pevski nastop ujamete v sredo, 12. aprila, na Nebu.

Sprašuje: R. T., foto: Jani Ugrin

Avtomobil, ki ga vozite?
Že deset let nam kot družini z naraščajočim številom otrok in zdaj še psom najbolj odgovarja Peugeot 5008. Tik pred božičem sem se sicer nič kriv, nič dolžen znašel na nepravem mestu ob nepravem času in doživel svojo prvo »totalko«. Vse v redu, vsi celi, razen starega Peugeota. Imamo pa zato zdaj spet novega in nadaljujemo tradicijo.

Leposlovje, strokovna literatura ali revije?
Hm … Zadnje čase sem se zelo poglobil v različne spletne programe, torej bi rekel, da sem najbolj v strokovni literaturi.

Film ali gledališče?
Že zelo dolgo nisem bil v gledališču. Očitno mi je ta poklicna deformacija ostala še iz časov, ko sem bil zaposlen v SNG Drama Ljubljana. Na proste dneve se preprosto nisem odpravljal v gledališče. Raje sem doma z Mojco pogledal kakšen film. Imam pa tudi gledališče še vedno rad. Moram se nekam brcniti in si ogledati kakšno dobro predstavo.

iPhone, Samsung ali Huawei?
iPhone. Aplikacija Notes je zelo pomemben del mojega vsakdanjika. Tja si pišem vse svoje ideje, razmišljanja, seznam stvari, ki si jih zadam v dnevu. In pomembno mi je, da imam vse skupaj sinhronizirano tudi s svojim računalnikom Mac. 

Znamka ure?
Ne nosim ure, čas mi pokaže telefon.

Dišava?
Nisem ravno tip za parfume, predvsem uporabljam L’Occitanov dezodorant. Rad pa imam naravne dišeče sveče.

Najljubša modna znamka oblačil in čevljev?
Oblačila Scotch & Soda, najljubše znamke čevljev pa očitno nimam.

Destinacija poletnih in zimskih počitnic?
Raziskovanje novih krajev doma in v tujini z družino.

Koča, glamping ali luksuzen hotel?
Vse našteto.

Restavracija ali domača kuhinja?
Mojca je kuharska mojstrica, tako da premaga restavracije. Restavracije pa z lahkoto premagajo moje kuharske veščine.

Predmet poželenja?
Božiček mi je prinesel Roli Seaboard RISE 2. Za zdaj sem več kot potešen.