Foto: Izbirčnica

”V sklopu oblikovalskega in pohištvenega sejma Salone del Mobile se vsaki dve leti zgodi tudi največja mednarodna razstava svetil, imenovana Euroluce. Tu so predstavljene zadnje tehnološke inovacije na področju osvetlitve. Nabor razstavljavcev in izdelkov je res izjemen. Trend je seveda eko trajnost in varčevanje z energijo. Zahvaljujoč LED in drugim novim tehnologijam imajo oblikovalci sedaj to svobodo, da lahko eksperimentirajo z oblikami svetil, ki so se še do pred kratkim zdele nemogoče.

DSC06080_edited-1440x1080

Zelo domiseln je bil razstavni prostor zelo unikatne italijanske znamke Servomuto. Njihova nova kolekcija stenskih svetil Portofino je namesto na svetila spominjala na senčnike na plaži. Zelo kul.”

podpisMetka111_edited_edited-1

Kateri pa so še ostali oblikovalci ikoničnih svetilk, ki jih je gostoval pohištveni sejem Salone del Mobile? Izbirčnica vas vodi skozi vse.

DSC05901_edited-1440x1920

___________

Naslovna2009-1

Izbirčnica je blog, v katerem Metka z vami deli svojo strast do oblikovanja in vsega lepega. Je vodnik po lepih predmetih, oblikovalskih znamkah, trgovinah/salonih z izbranim pohištvom in dodatki za dom. Tukaj boste našli tudi objave z zanimivih dogodkov, ki so povezani z dizajnom.