”Zadnjič, ko sem pisala o sodelovanju Ikee in Toma Dixona, sem odkrila švedsko podjetje Bemz, ki ga prej nisem poznala. Z zanimanjem sem si ogledala njihovo spletno stran in odprl se mi je nov svet Ikeinih prevlek, ki njihove običajne oblazinjene kose spremenijo v prave predmete poželenja.

Glede na to, da imam tudi sama doma Ikein tabure, ki z belo prevleko v moji domači pisarni deluje dokaj dolgočasno in mi tudi z dodajanjem blazin še ni uspelo doseči tistega “uau” učinka, sem z velikim navdušenjem pregledala ponudbo, ki jo podjetje ponuja.

Najprej – kdo ali kaj je Bemz?

Podjetje Bemz je leta 2005 začelo z izdelovanjem prevlek, ki ustrezajo priljubljenim modelom oblazinjenega pohištva Ikea. Pokrivajo celoten asortiman – od foteljev, kavčev, stolov, naslanjačev, taburejev in prevlek za blazine – tudi tistih serij, ki jih v Ikei ni več mogoče kupiti. Po meri pa izdelujejo celo zavese in posteljna pregrinjala. Njihova ideja je prilagoditi izdelek posameznikovim željam, hkrati pa tudi podaljšati življenjsko dobo izdelka. Če je torej originalna prevleka poškodovana ali pa okusu ne ustreza več, ni razloga, da bi takšen kos pohištva zavrgli.

Še posebej pa mi je všeč dejstvo, da so prevleke izdelane s poudarkom na 100% naravnih, strojno pralnih tkaninah ter so natisnjene, barvane in sešite po naročilu v Evropi. S tem podjetje zagotavlja etično proizvodnjo in omejuje odpadke.”

Med koliko in katerimi vzorci lahko izbiramo, Izbirčnica zapiše v tem članku.

 

>>>>>>>>>

Izbirčnica je blog, v katerem Metka z vami deli svojo strast do oblikovanja in vsega lepega. Je vodnik po lepih predmetih, oblikovalskih znamkah, trgovinah/salonih z izbranim pohištvom in dodatki za dom. Našli boste tudi objave z zanimivih dogodkov, ki so povezani z dizajnom.

________________

Če ste že tukaj preberite še….