Digitalizacija kadrovske službe omogoča veliko prihrankov, čeprav je na žalost še vedno preveč usmerjena zgolj v administrativno funkcijo.

Listek za dopust moram vsakokrat znova izpolniti ročno, ga oddati vodji v podpis, ko mi ga vrne, ga moram odnesti v šesto nadstropje kadrovske službe, nam je zaupala ena od zaposlenih v enem od večjih slovenskih podjetji. To je še vedno praksa v marsikaterem podjetju, znajo povedati tisti, ki si prizadevajo svoje digitalne rešitve vpeljati v podjetja.

»Nekateri se predstavljajo kot podjetja, ki drugim nudijo podatkovno analitiko, svoje interne procese pa še vedno vodijo v excelovih tabelah,« nam je v neformalnem pogovoru dejal predstavnik enega od podjetij na Kadrovskem kongresu v Portorožu.

PRIHRANITEV ČASA ZA KADROVNIKE

Takšna podjetja bodo težko preobrazila kulturo podjetja, da bo to stopilo na pot digitalne revolucije, se strinja Sabrina Dick, direktorica HR za osrednjo in vzhodno regijo v SAP. »Tehnologija sama po sebi kulture sicer ne spreminja, jo pa zelo podpira. Digitalizacija postopkov v podjetju omogoča, da prihranimo čas, ki bi ga sicer porabili za naloge, ki nimajo dodane vrednosti. Eden od primerov je zagotovo odobritev dopusta, aplikacije danes omogočajo, da zaposleni prošnjo odda po telefonu, njegov nadrejeni jo odobri, nato pa se dopust ustrezno evidentira v sistem kadrovske službe. Kadrovniki imajo tako več časa, da se ukvarjajo z nalogami, ki podjetju dvigujejo dodano vrednost, za kar prej niso imeli časa, to pa je podpora menedžerjem pri vodenju zaposlenih.«

Kako dostopati do digitalne DNK in katera podjetja pospešeno razvijajo bote za iskanje najboljših kadrov, preberi TUKAJ  v celotnem članku Pije Kapitanovič na SVETU KAPITALA.


_____________

Če si že tu, preberi še tole …