Vesoljski turizem ni več abstraktna ideja, ampak resničnost. Hotelske sobe v vesolju gredo kot za med.

S tem stavkom je Loris Lazzati, znanstveni raziskovalec iz italijanskega inštituta Lecco Planetarium, začel predstavitev luksuznega hotela Aurora, ki se bo nahajal v vesolju. Vedno več podjetnikov išče partnerstva z znanstvenimi in vesoljskimi inštitucijami, več vlagajo v raziskovanje vesolja in nenehno objavljajo nove projekte, mednarodna partnerstva in rezultate testov Zemeljske orbite.

Potovalni paket bo trajal 12 dni za skupno 9,5 milijona dolarjev, vključen pa je tudi »let«.

LUKSUZNI VESOLJSKI HOTEL AURORA

Najnovejša novost v t. i. vesoljskem turizmu se imenuje postaja Aurora. To je luksuzni hotel, ki bo okoli leta 2021 začel krožiti okoli Zemlje, prve turiste pa bo gostil leto kasneje. Rezervacije so že odprte, nočitev pa bo znašala okoli 800 tisoč dolarjev. Potovalni paket bo trajal 12 dni za skupno 9,5 milijona dolarjev, vključen pa je tudi »let«. Le tri dni po prvi javni najavi odprtja luksuznega hotela so v Aurora Station razprodali sobe za kar štiri mesece.

Kako oddaljen je hotel od Zemlje, koliko časa bo trajal let okoli nje in koliko sončnih vzhodov in zahodov bodo lahko videli gostje v enem dnevu? ODGOVORE najdete v celotnem članku Kaje Kovič na SVETU KAPITALA.


_____________

Če si že tu, preberi še tole …