BUČNE OVACIJE NA PLESNI PREDSTAVI

Včeraj je bil Kongresni trg prežet z latino ritmi, pod vplivom sambe, razgret od žgočega argentinskega tanga in kot novost še hip hopom in še bi lahko naštevali. Razprodan Kongresni trg je dodobra potešil vse željne plesa in šova. Manjkalo ni niti spletk, drame ali presenečenj.

V dobri uri in pol so plesalci pokazali, da so upravičeno dosegli titule svetovnih in evropskih prvakov, kot tudi, da so zasluženo najboljši v svojih kategorijah pri nas.
Priljubljeni igralec Domen Valič je poskrbel za dober uvod, poln pričakovanj. V hipu je bilo zaznati obrobje brooklyinskega New Yorka petdsetih let prejšnjega stoletja v središču Ljubljane. Gledalci smo z navdušenjem spremljali menjavo kostumov, akrobacije plesalcev na famoznem odru, polnem luči, ki so presvetlile zvezdnato nebo nad nami. Čutiti je bilo ljubezen v zraku, naznanjal pa jo je med drugimi tudi Dean Martin,s pesmijo  That’s amore, ki se je razlegala daleč naokrog.

Jurij Batagelj, avtor, koreograf, režiser in  plesalec v predstavi je obljubil nadgradnjo prejšnjih predstav in vsekakor dostavil svojo obljubo.

21 plesalcev je nastopilo v devetnajstih scenah in plesnih točkah, ki jih je povezoval Valič, ob njegovih verzih pa je za še večjo spevnost skrbela mlada zvezda slovenske scene, Zala Smolnikar, s svojimi pevskimi vložki.  Glavna vloga je bila tokrat čast Gordane Grandošek Whiddon, ta pa jo je odlično odplesala.

Kapo dol vsem, mi pa upamo na čim prejšnjo ponovitev.

________________

Če si že tukaj, preberi še …