Gledališka komedija »Predstava, ki gre narobe« v slovenski produkciji prihaja v Ljubljano in Slovenijo! Predstava, ki je požela velikanski uspeh na gledaliških deskah londonskega West Enda in Broadwaya v New Yorku, je navdušila že v več kot 20 državah sveta. Večkrat nagrajena komedija je med drugim leta 2017 prejela prestižno nagrado Tony za najboljši scenski dizajn. Hkrati nagrado Laurence Olivier za najboljšo novo komedijo leta 2015. »Predstava, ki gre narobe« je vse, česar nikoli niste želeli videti v broadwayski predstavi.

KLASIČEN SKRIVNOSTNI UMOR

V predstavi se dramsko društvo Fakultete za strojništvo loti svoje največje in najzahtevnejše gledališke produkcije dosedaj: kriminalke angleškega tipa Kdo je morilec? v slogu znamenite kraljice kriminalk Agathe Christie z naslovom »Umor v dvorcu Haversham«. A predstava jim nikakor ne »steče«. Zaporedje nepredvidljivih in noro zabavnih dogodkov hitro spreobrne dogajanje na odru iz slabega v katastrofalno.

Vse gre namreč narobe – igralci uporabijo napačne rekvizite, če pa že uporabijo prave, jim ti razpadejo, scenski elementi se nikakor ne obnašajo tako, kot bi se morali, še kulise pričnejo razpadati. V dveh urah neprestanega smeha občinstvo spremlja zasedbo, ki trmasto poskuša ne glede na vse težave čimbolj točno in resno izpeljati predstavo. Kljub temu da se jim onesvesti glavna igralka, da se nekam izgubi scenarij, da z zidu padejo vsi scenski elementi in da se igralci spotikajo ob vse in vsakogar (tudi lastno besedilo). Vse to dogajanje več kot upraviči sloves te trenutno najzabavnejše in najuspešnejše komedije na svetu. Gre za klasičen skrivnostni umor, ki ga je potrebno razrešiti … in skrivnost je, ali bodo igralci sploh uspeli pripeljati predstavo do konca.

VODIL JO BO JURE IVANUŠIČ

Komedija zmešnjav ima za seboj že 5 let zmede na West Endu in 3 leta napak na Broadwayu, produkcijo pa so priredili tudi za odre številnih svetovnih prestolnic, kot so Pariz, Rim, Budimpešta, Tokio in Istanbul. Produkcija v slovenskem jeziku to jesen prihaja na oder Festivalne dvorane, predstavo pa bo vodil režiser Jure Ivanušič, priznani slovenski režiser, gledališki in filmski igralec ter scenarist. Z vsemi težavami na odru se bo uspešno spopadlo 8 odličnih slovenskih gledaliških igralcev. Mario Dragojevič, Dominik Vodopivec, Matej Zemljič, Robert Korošec, Luka Cimprič, Oskar Kranjc, Vesna Kuzmič in Klara Kastelec. Avtorji predstave so Henry Lewis, Jonathan Sayer in Henry Shields.

Najuspešnejša svetovna uspešnica komedija, ki gre popolnoma narobe, vas bo nasmejala do solz. Predstava, ki gre narobe – 22. november PREDPREMIERA in 23. november PREMIERA v Festivalni dvorani!

Vstopnice ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Petrol in Eventim


______

Če si že tu, preberi še …