Dva največja svetovna velikana šovbiznisa – Cirque du Soleil in film AVATAR – sta združila moči z namenom, da na svetovni sceni predstavita edinstveni multisenzorni spektakl TORUK – The First Flight, ki bo decembra zablestel na odru zagrebške Arene.

Naprave, kot so neverjetni «Dream Catcher» visok trinajst metrov, zmaj Toruk, ki pokriva 20 kvadratnih metrov, in ima razpon kril 12 metrov, šestnogo mistično bitje, številni kostumi, lutke, vizualni efekti in neverjetne animacije bodo zagotovo brez sape pustili tudi vse slovenske obiskovalce. Prinaša zanimivosti in manj znana dejstva o tej očarljivi zgodbi in umetniški skupini.

Cirque du soleil Avatar

SVETOVNA TURNEJA ZDAJ PO EVROPI

TORUK – The First Flight je že 37. produkcija od ustanovitve leta 1984 znamenitega kanadskega Cirque du Soleila.  Svetovna premiera je bila uprizorjena konec leta 2015 v ameriškem Bossier Cityu, predstava pa je nato krenila na severnoameriško turnejo, ki je trajala vse do leta 2017, ko se je preselila v Azijo. Evropski del svetovne turneje zajema osemnajst mest, in se uradno končuje v Münchenu, 9. junija 2019. Predstavo si je do danes ogledalo skoraj milijon in pol ljudi, ter je igrana več kot 350 krat v več kot 50 mestih sveta.

Cirque du soleil Avatar

AVATAR SLUŽIL KOT NAVDIH

Filmski hit AVATAR Jamesa Camerona, ki ponosno nosi titulo najupešnejšega filma vseh časov z dobičkom v vrednosti 3,6 milijard dolarjev, je služil kot navdih, zgodba pa nas vrača tri tisoč let pred dejanjem, ki je znano iz filma. Na očarljivem odru bo oživel mitološki svet Pandore in plemena Na’vi. “Oel ngati kameie“ v prevodu pomeni «Vidim te», in je prepoznavna fraza iz filma v jeziku Na’vi, ki si ga je popolnoma izmislil lingvist dr. Paul R. Frommer. Najel ga je James Cameron za potrebe snemanja filma, igralci pa so se naučili celo tisoč besed.

Predstavo TORUK – The First Flight v izvedbi Cirque du Soleil si lahko v Zagrebu ogledate v naslednjih terminih:

–                 Petek, 07. december // 20:00

–                 Sobota, 08. december // 15:30

–                 Sobota, 08. december // 19:30

–                 Nedelja, 09. december // 15:30

Vstopnice lahko kupite tukaj.

Cirque du soleil Avatar

Cirque du soleil Avatar


___________

Ker si že tu, preberi še tole…