Foto: Maj Pavček, Maruša Rems

Bleščeče luči, ekstravagantni nastopajoči in navdušena množica! Vse to predstavlja Evrovizija, ki pa se po letošnjem finalu vrača na odre in to kar v našo domačo Slovenijo v improvizacijskem slogu.

PARODIJA BLIŠČA

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma se bo 23. maja ob 20. uri odvila prava gledališko-glasbena parodija blišča. V večeru smeha in zabave se bodo za naslov zmagovalne popevke večera borili nastopajoči, ki bodo morali svoje pesmi prilagoditi naslovu, ki jim ga bodo izbrali gledalci, besedilo pa bo plod njihovega spontanega navdiha.

improvizija2

Improvizatorje čakajo gledališki izzivi, bujni kostumi, dovršena koreografija in pa seveda bogata scenografija. Voditelja Juš Milčinski in Vid Sodnik bosta na koncu večera za zmagovalca izmed vseh pevcev improvizatorjev, med katere spadajo Igor Bračič, Liza Marija Grašič, Maja Trampuš, Peter Frankl (tudi umetniški vodja projekta), Sara Gorše in Tim Kern, okronala tistega, ki ga bodo s ‘televotingom’ izbrali obiskovalci. V prihajajočem spektaklu bomo priča devetim različnim žanrom – od country dueta do rap kvarteta. Za glasbeno spremljavo bodo poskrbeli Blaž Celarec, Goran Završnik, Luka Seliškar in Rok Šinkovec.

16. LET ZABAVE NA RAČUN EVROVIZIJE

Producenta že 16. izvedbe Improvizije bosta KUD Sokoli Tabor in Cankarjev dom. Svoje začetke je Improvizija doživela na precej manjšem odru v KUD France Prešeren davnega leta 2002, od leta 2008 pa enkrat letno kraljuje na precej večjem odru v Cankarjevi dvorani.

Improvizija 2016 - občinstvo - Foto Maruša Rems

Vstopnice so že v prodaji, za vse, ki se dogodka ne boste mogli udeležiti, pa bo na radijski postaji Val 202 nekaj dni po zaključeni predstavi mogoče slišati skrajšan posnetek nastopajočih in njihovih improvizijskih popevk.

—————

Vstopnice si lahko zagotovite TUKAJ.

Facebook stran Improvizije pa najdete TU.

—————

Na spodnjih povezavah preverite, o katerih dogodkih smo se še razpisali!