foto: L’Occitane Slovenija

DOBRODELNOST MALO DRUGAČE

Kot vsako leto oktobra je L’Occitane Slovenija tudi tokrat priredil dobrodelno akcijo, ki je bila prvič prirejena malce drugače –  kot garažna razprodaja.

Kaj je boljše kot to, da se vsak dan zbudiš v Provansi?

Letos je L’Occitane en Provence praznoval okroglo 40. obletnico svojega obstoja, dodaten razlog za praznovanje pa je ob svoji 15. obletnici odprtja prve trgovine imel tudi L’Occitane Slovenija. Znamka, poznana po svoji naravni kozmetiki s pridihom francoskega podeželja, je mnogim pri srcu tudi zaradi njihovega tradicionalnega provansalskega sloga, ki daje občutek domačnosti. L’Occitane Slovenija pa je želel ta mediteranski pridih ponesti tudi v domove svojih strank. Kaj je boljše kot to, da se vsak dan zbudiš v Provansi?

Prva garažna razprodaja

Ekipa je zato pobrskala po svojem 15 let starem skladišču, kjer so se skrivale čudovite izložbene dekoracije, okrasni predmeti, pohištvo in oprema. Ponudili so jih ljudem v želji, da bi le-ti služili novemu namenu. Prva dobrodelna garažna razprodaja je potekala 20. oktobra in bila izjemno uspešna. Celoten izkupiček je znašal kar 3.769,59€ in bil letošnje leto v celoti namenjen projektom društva Vidim cilj. Alen Kobilica, idejni vodja in ambasador centra slepih športnikov Vidim cilj, pravi, da gre njegovo vodilo takole: »Lepoto življenja vidi tisti, ki zna gledati s srcem.«

l3

Živahno nakupovanje na garažni razprodaji

Na dogodku leta so za svojo osrednjo tematiko izbrali vid, sicer pa je L’Occitane Slovenija z zbranimi sredstvi že večkrat podprl projekte za pomoč slepim in slabovidnim. Prejšnje leto so namreč Zvezi prijateljev mladine Slovenije z donacijo pomagali pri nakupu pripomočkov za izboljšanje vida otrok iz socialno šibkih družin, leta 2014 pa so podprli SLO-CANIS, prostovoljni center za šolanje psov vodičev.

“Lepoto življenja vidi tisti, ki zna gledati s srcem.”

Glasbe ne vidim, temveč jo slišim

Da bi bilo nakupovanje še prijetnejše, pa je za dobro glasbo poskrbel pianist Zoran Škrinjar, ki je četudi skorajda slep premagal mnoge ovire. Diplomiral je na Akademiji za glasbo in se dodatno izpopolnjeval na tečajih priznanih profesionalcev. To ga je navdahnilo, da tudi sam vrača družbi, saj je zelo aktiven pri širjenju kulture slepih in slabovidnih Slovenije in je edini profesor klavirja za slepe otroke v državi.

l2

Nastop pianista Zorana Škrinjara

Pomoč brez meja

Zelo pomembno je, da tudi ob uspehu ne pozabiš, od kod prihajaš in kje si začel. Tega se L’Occitane en Provence s svojimi skromnimi začetki v južni Franciji dobro zaveda in zato vrača družbi ter s tem pomaga mnogim v stiski. Prav tako pa se z dobrodelnimi akcijami ukvarjajo njihove trgovinice po celem svetu, tako kot to dela L’Occitane Slovenija.

“Zelo pomembno je, da tudi ob uspehu ne pozabiš, od kod prihajaš in kje si začel.”