Razmišljala ZALA DJURIC

Vsi imamo poletno postavo! Samo še enkrat vidim reklamo, ki nagovarja ženske in dekleta s komercialnimi frazami v stilu »Si želite poletne postave?«, bom res nekomu nekaj naredila … Mislim, a ne bi bil počasi že čas, da nehajo manipulirati s takimi bednimi forami? Mnogo virov nas uči, da se moramo imeti radi, sebe postaviti na prvo mesto … Pa se še vedno pustimo zlobnim silam.

HVALEŽNA

Okej, zdaj, ko sem prišla do jedra, se je bes že polegel in lahko trezno razmišljam. Nobenemu ne bom ničesar naredila. Samo vase bom pogledala. Kaj lahko jaz naredim, da izničim zloben urok? Vanj ne verjamem. Včasih me je bilo neznansko strah pajkov. Potem sem si pa začela govoriti, da strah ne obstaja. In pozdravila sem se. Kako pa se lahko zoperstavim takšnim ogabnim poniževanjem žensk? Že vem, z mantro. Jaz sem najboljša različica sebe, sem čudovita, mogočna in hvaležna svojemu telesu, ki deluje v skladu z najvišjim dobrim.

Bala sem se svojega špeha, jezika, moči in premoči. Ko sem ugotovila, da s tem mečem svojo super moč stran, sem prenehala.

OGLASNA VSEBINA

MOJA SUPER MOČ  

Že kar zgodaj sem spoznala, da se svet boji stabilnih, močnih, mogočnih žensk. Tako zgodaj, da sem narobe ravnala s tem novim podatkom. Pustila sem, da svet sam razpolaga z mojo močjo, dovolila sem, da mi narekuje, kaj je dobro in kaj je slabo, kaj je lepo in kaj grdo. Bala sem se svojega špeha, jezika, moči in premoči. Ko sem ugotovila, da s tem mečem svojo super moč stran, sem prenehala. Začela sem verjeti vase in samo vase in pustila, da mi moje telo, moj tempelj in biblija pišejo načela, po katerih se bom ravnala. Zame, za moje zdravje in lepoto bo recepte in pravila kovalo le moje telo. Jem in pijem, kar mi paše in kadar mi paše. Tečem, kadar mi paše, plavam, kadar mi paše, ležim na kavču, kadar mi paše. Če ne bomo sami poskrbeli zase, kdo bo?

Sladkor v kašice, sladkarije na blagajni … Potem nam pa taista mafija nudi izdelke za hujšanje. Ne dovolim, da kdor koli služi na podlagi moje nemoči.

DIETA

Če si hočem sama postavljati pravila, moram biti zdrava. Ko me kdo vpraša, kakšna je moja dieta in mu povem, da je moja dieta poslušati sebe, je kar pogost odgovor nekaj v stilu »Če bi jaz poslušal samega sebe, bi pojedel celo veliko mlečno cokolado na enkrat …« Ali kaj podobnega. Ja seveda, alkoholik bi tudi enega kratkega in junki en šus, zato to pravilo velja samo za tiste, ki niso zasvojeni s sladkorjem. Kar pa dan danes zlahka postaneš, saj nas industrija že od rojstva sili po tej poti. Sladkor v kašice, sladkarije na blagajni … Potem nam pa taista mafija nudi izdelke za hujšanje. Ne dovolim, da kdor koli služi na podlagi moje nemoči.

Zdravo je seksi, sproščeno je seksi, tista iskrica v očeh, ki pravi, »lep/a sem«, je seksi. Sami si pišimo recepte in pravila in prisluhnimo le visokofrekvenčim nasvetom. O, jaz lahko ponudim enega. Namesto mlečnega in pretirano posladkanega kupljenega sladoleda si zmiksam avokado in zmrznjeno banano in posujem s kokosom, borovnicami ali arašidovim maslom. To je eden izmed mojih hitov poletja. Ukradi mi ga, v kolikor tvojemu templju tudi zadiši.

Odložila bom laptop in vzela svojo brisačo, iskrico v očeh, strije in »telo za na plažo« na plažo.

Želim vam lepo poletje, lepi ljudje!

>>>>>>

ZALA DJURIC  je pesnica, igralka, glasbenica, umetnostnozgodovinska navdušenka, popotnica in uživačka. Ali pač samo je.

zala_avtor

________________

ČE SE TI ZAHOČE OSVEŽILNE, POLETNE PONUDBE KARTICE GOODLIFE IN L’OCCITANE IZDELKOV, SO TI TU NA VOLJO.

LAHKO PA TUDI SAMO VZAMEŠ BRISAČO IN SVOJE TELO IN GREŠ NA PLAŽO!

________________

Kaj pa še te dobre kolumne …