NARAVI TAKO BLIZU

Med Großglocknerjem in Dolomiti se nahaja najlepša pokrajina – sijajna Vzhodna Tirolska. Nikjer ne boste tako blizu nebu kot tukaj, nikjer se ne bodo na enem mestu srečali prvinskost in sodobnost, preprostost in luksuz − tako nežno, naravno in dopolnjujoče.

V enem trenutku se boste krepčali z okusno kulinarično gorsko malico iz nahrbtnika in pili kristalno čisto izvirsko vodo neposredno iz potoka, v naslednjem se boste razvajali s kulinariko na najvišjem nivoju ob spremljavi opojne žlahte kapljice. Piko na i pa bo dala vzhodnotirolska gostoljubnost, ki prihaja od srca.

Gradonna: vas ob vznožju Großglocknerja

V občini Kals na Großglocknerju so se že pred 200 leti zbirali navdušeni alpinisti. Privabljal jih je Großglockner, najvišja gora v Avstriji. Mit o tej 3.798 metrov visoki gori živi še danes in vedno znova prevzame tudi nenavdušence.

V tej tirolski gorski vasici leži Gradonna Mountain Resort. Ne le okolica, nekaj posebnega je tudi sam resort. To boste občutili najkasneje ob vstopu v vhodno dvorano, ki diši po švicarskem boru. Deluje kot amfiteater za popoln oddih in počitek v naravi in zagotovo vam bo vzela dih. To je kraj, kjer se boste umirili in ponovno našli pot do sebe. Že pred zajtrkom boste srečali goste, ki bodo dobre volje in bodo dan pričeli v zunanjem bazenu ali s skokom v osvežujoči bajer. Na bogato obloženih mizah vas pričakuje samopostrežni zajtrk s številnimi regionalnimi specialitetami. Dobro okrepčani se boste podali v gore, na sprehod ali pa se boste udobno s knjigo v roki namestili na ležalnik v wellness območju.

www.gradonna.at

Dolomiten Residenz Sillian: prelepo mesto na soncu

Vasica Sillian leži v dolini Hochpustertal in meji na Južno Tirolsko. To lahko tudi čutite, saj boste, obdani z edinstvenim gorskim svetom Dolomitov, tukaj uživali v velikem številu sončnih ur, ali ob ukvarjanju s športom ali ob sprostitvi in uživanju.

Sobe in suite v dolomitski rezidenci zaznamuje alpski življenjski slog. Les, usnje, naravni kamen in ročno izdelani detajli ustvarjajo občutek dobrega počutja, domačnosti in povezanosti z naravo.

Izjemne dobrote in vzhodnotirolske specialitete so v središču 5-hodnega menija kulinaričnih užitkov in tematskega bifeja. Izbrane naravne sestavine in skrbna priprava bodo ustvarili popoln okus.

Foto: Schultz-ski.at


_______________

_______________

Če si že tukaj, preberi še…