Listje je orumenelo in končno je zopet čas za popolnoma sveže modne valove vedno inovativnega, vedno osupljivo lepega, vedno avantgardnega dogodka. Modni oblikovalci, ki se bodo med 5. in 7. oktobrom predstavili na že peti ediciji MBFWLJ, so tokrat v Zlatarni Celje v družbi dragih prijateljev modnega gibanja Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana z novinarji in blogerji delili svoj navdih in  pričakovanja pred oktobrskim tednom mode.

Zoran Jankovi¦ç, +żupan MOL, Oskar Kogoj z dru+żino MBFWLJ-Meet&Greet-75

Poseben predznak druženju sta s svojo prisotnostjo dodala župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Janković, in ikona slovenskega oblikovanja, gospod Oskar Kogoj. 

REKORDNO ŠTEVILO PRIJAVLJENIH DEL

Mercedes-Benz Fashion Award je mednarodno priznana strokovna nagrada, ki je preteklima dvema prejemnicama Sari Valenci in Kaji Juliji Hrovat omogočila samostojni nastop in predstavitev lastnih kolekcij na modni brvi MBFWLJ. Tokrat pa se bodo ustvarjalci potegovali za denarno nagrado 1.000 evrov in posebno priložnost za oblikovanje, promocijo in prodajo ženskih topov za blagovno znamko Lee Cooper, ki se prodajajo v blagovnici Maxi in prodajalnah Modiana. Zmagovalno delo bo slavnostno predstavljeno na otvoritveni večer, 5. oktobra.

 MODNE REVIJE IN PERFORMANSI

Oktobrska edicija Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana bo na Gospodarskem razstavišču povezala 17 domačih in tujih modnih oblikovalcev. Pod vodstvom programskega in umetniškega direktorja Saše Radovića več kot 100-članska ustvarjalna ekipa v sodelovanju z družbo Autocommerce in agencijo Pristop pripravlja tridnevni modni spektakl, ki ga poganja kakovostna in hitro razvijajoča ter prilagodljiva poslovna platforma MBFWLJ. Ta modnim oblikovalcem in dragim prijateljem blagovne znamke Mercedes-Benz omogoča dostop do kakovostnih vsebin in novih poslovnih priložnosti ter povezovanj.

MBFWLJ-Meet&Greet-150

 OKROGLA MIZA: ALI DIZAJN PRODAJA?

Okrogle mize, predavanja in govori so sestavni del platforme Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana in tako tudi tokrat na oktobrsko edicijo prihajajo zanimive teme in gostje. 6. oktobra bo izvršni kreativni direktor agencije Pristop gostil dva izjemno zanimiva sogovornika. Ustvarjalca, vizionarja in prvovrstna umetnika, ki s svojim delovanjem uresničujeta osebne vizije in utelešata oblikovalske in artistične presežke. V goste prihajata gospod Oskar Kogoj in gospod Jurij Sadar.

Za preostale programske vrhunce spremljajte #MBFWLJ na družbenih omrežjih Instagram, Facebook, Twitter in Snapchat.

Foto: Urša Premik

_________________

PREBERITE ŠE: