”Če boste obiskali Tajsko, je 95 % možnosti, da boste prišli tudi v Chiang Mai. Drugo največje mesto na Tajskem slovi kot prestolnica dobre hrane, poceni masaž in meditativnih templjev. Najino življenje v Chiang Maiu je zaznamovala joga, dobra hrana na lokalni tržnici in delo.  Pa branje v parku, pitje tajskega zelenega čaja in gledanje Crime Investigation kanala (kvaaaaa? :D).

Tukaj je venček najinih najljubših 5 stvari, ki jih lahko počnete v Chiang Maiu.

  • Templji

Čeprav je hedonizem prisoten skoraj na vsakem koraku v Chiang Maiu, lokalci niso pozabili na svojo vero. Mnogo templjev lahko obiščete prav v starem delu mesta za manjšo vstopnino, nekateri pa so celo zastonj. Ob sončnem zahodu se tudi vstopnina ne pobira več, takrat pa lahko vidite mlade menihe ob petju budističnih manter. Ne pozabite na primerna oblačila (ali pa si s šalom zakrijte razgaljene dele telesa). 18 km ven iz mesta lahko obiščete veličasten zlat tempelj na vrhu hriba – Doi Suthep.

GOPR1730_2-1024x768

  • Tajska masaža in tečaj masaže

Če vam je v Sloveniji masaža vedno malce preveč draga in se vam zdi, da se bon za masažo podari le ob posebnih priložnostih, ste na pravem kraju. Vsaka tretja vrata so masažni salon in za 5 eur vas bodo prelomili podolgem in počez. Na dober način. V Chiang Maiu imate tudi možnost tečaja, kjer se lahko v 3 (ali več) dneh naučite osnov tajske masaže.

  • Tajski boks (Muay Thai) in Ladyboy Cabaret

Muay Thai je tradicionalna tajska veščina samoobrambe in je znana po celi Tajski. V starem delu Chiang Maia se greste lahko učit tajskega boksa ali pa si ga ogledate. Ne vem no, meni je zgledalo kot precej dolgočasno brcanje. Ampak je pa muzika dobra! Pojdite raje na ladyboy cabaret. Vsak dan zvečer! 🙂”

IMG_9122-1024x682

Več preberite tukaj.

__________________

PREBERITE ŠE: