Kakšno je bilo leto 2017? Za vas. Dobro? Še kar? Je bilo že bolje? Vsesplošen občutek, ki mi ga povejo ljudje, je, da je bilo dobro. Boljše kot 2016. Verjetno nam to, kakšno je bilo leto, povedo tudi politiki, gospodarstveniki, ekonomisti … Ker nismo več v krizi in številke rastejo – no, potem je bilo dobro. Ampak že nekaj zgodb v tokratnem Goodlifeu razkriva, da se najuspešnejše zgodbe začnejo v krizi. Julija 2009, na njenem vrhuncu, je bilo ustanovljeno podjetje Outfit7. In iz njega je zrasla ena najuspešnejših slovenskih podjetniških zgodb. Danes lastniško ni več slovensko. Prav zato, ker je delalo tako dobro. A uspešna zgodba se še nadaljuje. S slovenskim vodstvom in velikim delom slovenske ekipe.

V svojem prvem intervjuju za medije, odkar je postal izvršni direktor, mi Jure Prek, star komaj 35 let, razkrije dve modrosti, ki ga spremljata.

»Seveda pridem kdaj utrujen domov, ne pa zdolgočasen in nemotiviran.«

Zato ker v delu, ki ga opravlja, uživa. In še druga, morda si to še posebej velja zapomniti.

»Moj moto je, da je trenutek, v katerem si, najboljši trenutek.«

In edino tega lahko izkoristimo. Ne glede na to, kaj pravijo drugi, še posebno pa ne politiki, gospodarstveniki, ekonomisti, vi sami boste najbolje vedeli, kakšno leto je bilo to za vas. Pravzaprav pa, je sploh še pomembno? Saj teh dogodkov ni več, so samo še spomin. Ta trenutek pa je. Tega oplemenitite. Tega užijte z vsemi sokovi, ki ga ponuja. Saj je vaš najpomembnejši trenutek.

Je dober? Je slab? Kaj pa če samo je? Takega sprejmimo. Zato vam želim, da je ta trenutek čim bolj vaš, da se zavedate sebe. Da vidite druge. Res vidite. In tako kot pravi Jure Tepina v tokratni kolumni: »Si svoj današnji dan v življenju porabil za to, da si kaj izboljšal, ali ne?« Vsak trenutek imate to možnost.

_________

Povzeto po uvodnem Pozdravu, revija Goodlife, december 2017

Screen Shot 2017-12-27 at 10.29.03 AM

_________

VSE GOODLIFE ZIMSKE ZGODBE

Screen Shot 2017-12-11 at 4.06.09 PM

_________

PREBERITE ŠE: