BREZPLAČNI OPERNI SPEKTAKLI DUNAJA

Dunajska državna opera letos aprila, maja, junija in septembra na velikem platnu v živo ponovno prenaša izbrane operne in baletne predstave. V tradicionalni operi pod zvezdami lahko obiskovalci brezplačno prisluhnejo tudi Wagnerjevim in Verdijevim operam, v njih pa prepoznajo slovenski mezzosopran Monike Bohinec.

Na trgu Herbert von Karajan Platz bodo v štirih pomladanskih in poletnih mesecih na ogled številni brezplačni operni in baletni užitki na prostem tudi za tiste, ki si vstopnic sicer ne morejo privoščiti. Pet daljinsko vodenih kamer sestavi idealno sliko, ki jo v živo predvajajo na 50 kvadratnih metrov velikem LED-zaslonu pred stavbo opere, izbrane operne in baletne predstave pa se na zaslonu vrtijo z nemškimi podnapisi.

“Brezplačne predstave pod zvezdami so vsak večer in ob vsakem vremenu zelo dobro obiskane, vzdušje pa je prijetno in sproščeno.« 

Obiskovalci opere pod zvezdami lahko v sproščenem vzdušju uživajo ob kakovostnih spektaklih slavnih skladateljev, kot so Giuseppe Verdi, Richard Wagner, Giacomo Puccini, Richard Strauss, Gioachino Rossini, Rudolf Nurejew in drugi. V treh Wagnerjevih in eni Verdijevi operi nastopa tudi slovenska mezzosopranistka Monika Bohinec, ki je že od leta 2011 zaposlena v Dunajski državni operi kot solistka.

Monika Bohinec v Wagnerjevi operi Sigfried

BREZPLAČNE PREDSTAVE V VSAKEM VREMENU

»Ideja o predvajanju opernih predstav v živo se mi zdi čudovita, sploh zato, ker so skoraj vse predstave razprodane in včasih res ni enostavno priti do vstopnic. Večkrat tudi sama na kratko postojim v množici gledalcev in si s prijatelji ogledam kakšen odlomek. Brezplačne predstave pod zvezdami so vsak večer in ob vsakem vremenu zelo dobro obiskane, vzdušje pa je prijetno in sproščeno. Mislim, da na takšen način tovrstno kulturo še bolj približamo vsem ljubiteljem opere in baleta, pa tudi tistim, ki bodo to še postali,« je povedala Monika Bohinec.

Program predstav najdete tukaj.

Foto: Dunajska državna opera


____________________

PREBERITE ŠE: