Oktober je v znamenju roza barve

Rožnati oktober velja za mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Pri Slovenkah je to najpogostejša oblika raka, zato je prav, da se znova zavemo pomembnosti aktivnega življenjskega sloga, rednega mesečnega samopregledovanja, odzivanja vabilom na preventivne presajalne programe in uravnotežene prehrane.

Jabolka in šampinjoni – popoln par z dobrim namenom

Jabolka in šampinjoni nas v mislih takoj ponesejo v jesen. In recept, ki združuje oboje, je vsekakor prava gurmanska poslastica.

Spinach salad with grilled chicken breast, red apple, dried cranberry and walnuts in a bowl on a light grey slate, stone or concrete background. Top view with copy space.

Mlada špinača s šampinjoni in jabolki

Na žlici olja prepražite za grižljaj velike trakce puranjih zrezkov. Dodajte sol in poper po okusu ter postavite na stran. Šampinjone očistite, narežite na rezine in popražite na žlici olja. Med tem časom očistite mlado špinačo ter ji dodajte narezano očiščeno jabolko. Špinačo začinite s prelivom, ki je sestavljen iz tanko narezane čebule, žlice sončničnega olja, limoninega soka ter ščepca sladkorja. Preliv po okusu solite in poprajte. Špinačo preložite na krožnik in obložite s pripravljenimi puranjimi trakci ter popestrite s suhimi brusnicami in mletimi orehi.

Jabolka in šampinjoni niso le del sveže in raznolike prehrane, temveč tudi zdrava dopolnitev vsakodnevnega jedilnika – z njihovo izbiro pa naredite nekaj dobrega tudi za druge. Za vsak roza paket jabolk in / ali šampinjonov, kupljenih v trgovinah HOFER meseca oktobra, HOFER namreč 10 centov namenja slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. »Skrb za zdravje mora ostati prioriteta skozi vse dni v letu, ne zgolj oktobra,« so prepričani pri HOFERju, zato želijo z oktobrskimi aktivnostmi svoje zaposlene in kupce spodbuditi k zdravim življenjskim navadam.

_______________________________________________

Preberite še….