Foto: Izbirčnica

”Tule je še nekaj poudarkov in novosti s sejma Euroluce. Svetila (očitno) že dolgo niso več le svetila – nekatera so namreč postala prave svetlobne skulpture.

izb

Ena bolj futurističnih razstavnih prostorov sta bila zagotovo italijanska Axo Light in Luceplan. Pri prvem (Axo Light) so predstavili svoji različici (stenska in viseča) sedaj zelo popularnih svetil v obliki obročev U-Light. Pri Luceplanovem razstavnem prostoru pa so bila najbolj vpadljiva njihova nova svetila Mesh, sestavljena le iz mreže kablov z LED-viri na stičiščih. Svoboda pri nadzoru svetilnosti in sploh sam izbor LED-virov, za katere želimo, da svetijo, sta izjemna.”

podpisMetka111_edited_edited-1

Kaj pa ostali oblikovalci ikoničnih svetilk, ki jih je gostoval pohištveni sejem Salone del Mobile? Izbirčnica vas vodi skozi vse.

izbaa

___________

Naslovna2009-1

Izbirčnica je blog, v katerem Metka z vami deli svojo strast do oblikovanja in vsega lepega. Je vodnik po lepih predmetih, oblikovalskih znamkah, trgovinah/salonih z izbranim pohištvom in dodatki za dom. Tukaj boste našli tudi objave z zanimivih dogodkov, ki so povezani z dizajnom.