Po praznikih običajno malo pade energija, zagon in motivacija, kljub temu, da nam naproti prihaja čisto novo leto. Zato je morda čas za nekaj zelenega, oranžnega, s ščepcem medu in veliko matičnega mlečka za zdrav začetek leta. 

Tartufi v medu

Izbrana kombinacija slovenskega akacijevega medu in črnih tartufov je pravo gurmansko doživetje, izjemen posladek ali le občasna razvada za brbončice. Opojnost akacijevega medu iz Medexa z intenzivno aromo tartufov je tudi lepo darilo.

M_Med_tartufi

Ingver v medu

Polna moč Medexovega ingverja v akacijevem medu slovenskega porekla je idealna kombinacija za dobro počutje in nove kulinarične užitke. Odlično se poda k paštetam, zelenjavno-mesnim omakam. Nepogrešljiv je kot sestavina toplega napitka, uživate pa ga lahko tudi samostojno.

M_med_ingver

Bio Gelée royale baby

Izdelek Bio Gelée royale baby je novost v Medexovi liniji za otroke. Namenjen je otrokom od enega leta starosti. Vsebuje matični mleček in naravne vitamine B in C. Vse sestavine so iz ekološke pridelave, kar izdelku daje še večjo vrednost.

M_baby

Gelée royale junior

je namenjen otrokom od treh let. S kombinacijo matičnega mlečka, naravnih vitaminov C in E ter naravnega betakarotena krepi imunski sistem ter prispeva k zbranosti in lažjemu premagovanju vsakodnevnih aktivnosti. Medexova linija za otroke.

M_junior

Gelée royale super

pa je namenjen aktivnim odraslim in odličen tudi za najstnike. Poleg matičnega mlečka vsebuje še vitamin D. Pravijo, da je vitamin D zdravje, ki nam ga podarja sonce, in zato ga imenujejo tudi sončni vitamin. Medex Gelée royale super.

M_super

Jajca Bio Zone

v Mercator prihajajo s Kozjanskega, kjer med Bohorjem in Lisco leži planota Planina pri Sevnici, ki združuje 16 vasi. Jajca so znesle kokoši iz ekološke reje, ki jim je omogočen dostop na prosto, v hlevu pa imajo poseben prostor za valjenje in počitek.

M_jajca

Jabolčni sok Bio Zone

je narejen iz stoodstotno sadnega deleža brez kakršnih koli dodatkov, tudi brez dodanih sladkorjev, saj vsebuje le naravno prisotne sladkorje. Je iztisnjen iz celih in svežih, v Sloveniji ekološko pridelanih jabolk. Sok ni filtriran in je zato moten. Pasteriziran je takoj po stiskanju, da ohrani vlaknine, minerale in vitamine. Izbrani izdelki Bio Zone iz Mercatorja.

M_sok

Hladno stiskano kokosovo olje Bio Zone

Gre za nasičeno maščobo, ki vsebuje srednjeverižne maščobne kisline, vendar nima transmaščob. Ekstra deviško kokosovo olje je kot ustvarjeno za kuhanje, peko in cvrtje. Lahko pa ga uporabimo tudi kot samostojno jed ali namaz. Je sladko in ima zelo blag in svež vonj po kokosu. Izbrani izdelki Bio Zone iz Mercatorja.

M_kokos

Bio sadje in zelenjava

Poleg lastne blagovne znamke Bio Zone ponujajo v Mercatorju številne druge vrste sadja in zelenjave iz stoodstotno ekološke pridelave. Med najbolj priljubljenimi je mlada špinača Bio Zone, saj jo lahko uporabimo tudi surovo.

M_spinaca

_________

Povzeto po članku ZDRAVOrevija Goodlife, december 2017

Screen Shot 2018-01-04 at 1.38.55 PM

_________

PREBERITE ŠE: