David Urankar

David Urankar je televizijski voditelj (Dobro jutro, Avtomobilnost na nacionalni televiziji, z novim podkastom Avtomat), influencer in model. Tudi mož in oče dveh sinov.

 

Kateri avtomobil vozite?

Kar zadeva avtomobile, imam kot voditelj oddaje Avtomobilnost veliko srečo, saj vsaj en krog zapeljem skoraj vsak nov model, ki pripelje na naše ceste. Včasih sem še sam sebi “fouš” (smeh). Drugače imam najraje športne modele. Doma, pri dveh majhnih otrokih, pa kaj drugega kot karavan sploh ne pride v poštev. Čeprav se mi včasih zdi, da bi potrebovali kombi ali avtobus (smeh).

 

Leposlovje, strokovna literatura ali revije?

Vsak večer pred spanjem knjiga, trenutno krimič, ne dolgo nazaj pa sem prebral Orwellovo Živalsko farmo in sem čisto navdušen nad spretnimi primerjavami in brezčasno aktualnostjo. Strokovno literaturo berem, ko se pripravljam na dogodek ali predstavitev. Revije imam pa najraje na poti ali mimogrede v pisarni.

 

Film ali gledališče (kateri film, katera predstava)?

Oboje mi je ljubo. Dobra gledališka predstava prebudi občutke, ki jih platno z vsemi učinki ne more. Brez dvoma sta nekaj posebnega MGL-jevi krimi seriji Vranja vrata in Praznina spomina, najljubša pa že dolgo predstava Pes, pizda in peder. V kino greva z Ajdo (žena, op. a.) takrat, ko zaigra kakšna dobra akcija, kot denimo James Bond. Takrat zvočniki in veliko platno res pridejo do izraza.

 

Znamka dišave?

Trenutno kombiniram parfum Oud Royale in kolonjsko vodico Amber, od Atelier Rebul. Samo, da ne bodo zdaj vsi dišali kot jaz (smeh).

 

Najljubša modna znamka oblačil in čevljev?

Že od nekdaj Hugo Boss, zelo sta mi všeč tudi Drykorn in Galileo. Pri čevljih zelo različno; najprej pogledam, če so mi všeč, šele nato znamko. Velikokrat pa na vsakodnevni styling obujem kar športne copate.

 

Destinacija poletnih in zimskih počitnic?

Kar zadeva poletje, smo v glavnem bolj vikend turisti. Izlete kombiniramo tako, da je čim manj vožnje in da h koncu tedna sem in tja dodamo še kakšen petek ali ponedeljek. Zimske počitnice pa obvezno na snegu, ki ga vsi (tudi Liam in Nels) obožujemo. Tu sta nam najljubši destinaciji bližnji avstrijski smučišči Bad Hofgastein in Wagrain.

 

Koča, glamping ali luksuzen hotel?

Koča za teden dni smučanja, glamping za vikend, ko mulca prespita pri babici in dedku pa luksuzen hotel.

 

iPhone, Samsung ali Huawei?

iPhone. Delno zato, ker je Ajda grafična oblikovalka in je zato lažje povezljiv v domače omrežje naprav, delno pa, ker sem že kar nekaj časa zadovoljen uporabnik in se mi zdi, da vse dela tako, kot je treba (trkam na les).

 

Znamka ure?

Sem velik ljubitelj ur, a brez dileme je tu odgovor Breitling. Aviator 8 Mosquito je res nekaj posebnega.

 

Restavracija (katera) ali domača kuhinja?

Veliko kuhamo doma, imamo tudi vrt, in zavedava se, kako pomemben je odnos do pridelkov in hrane pri otrocih. Sva pa z Ajdo ljubitelja kulinarike, obožujeva izlete na vipavski konec, kjer se ustaviva na Zemonu pri Tomažu Kavčiču. Bi našteval naprej, pa so se mi že zdaj začele cediti sline (smeh).

 

Predmet poželenja?

Če bi vprašali Ajdo, bi verjetno odgovorila, da vsak teden nov športni avto ali ‘oldtimer’, haha. Verjetno ni daleč od tega, avtomobili, ure … Kdo je že rekel, da pri fantih od malega igrače ostanejo, samo cena se z leti sorazmerno veča? (smeh)