Slovenski čudežni deček Luka Dončić je postal najkoristnejši igralec evrolige v sezoni 2017/18. Finale danes ob 20. uri.

Dončiću družbo v idealni peterki delajo Nick Calathes (Panathinaikos), Nando De Colo (CSKA Moskva), Tornik Shengelia (Baskonia) in Jan Vesely (Fenerbahče).

Slovenski čudežni deček Luka Dončić je postal najkoristnejši igralec evrolige v sezoni 2017/18. Za 19-letnega Ljubljančana je to največje priznanje v karieri. Ob tem je Dončić danes v Beogradu prejel še nagrado za uvrstitev v idealno peterko evrolige ter nagrado najperspektivnejšega igralca.

IDEALNA PETERKA

Dončiću družbo v idealni peterki delajo Nick Calathes (Panathinaikos), Nando De Colo(CSKA Moskva), Tornik Shengelia (Baskonia) in Jan Vesely (Fenerbahče). Drugo peterko pa sestavljajo: Paulius Jankunas, Kevin Pangos (oba Žalgiris Kaunas), Sergio Rodriguez (CSKA Moskva), Aleksej Šved (Himki Moskva) in Vassilis Spanoulis (Olympiacos Pirej).

Kaj so o Dončiću povedali strokovnjaki evrolige in kaj si lahko obetamo od današnjega finala med Realom in Fenerbahčejem, pa preberi na DELO.SI.

Foto: AFP in Euroliga

________________

Ker si že tu, preberi še tole …