Razmišljala ZALA DJURIC

Naslonjena na granatno jablano srkam turški capuccino. V džezvi sem si skuhala kavo in spenila mandljevo mleko. Sliši se malo nenavadno, ampak dve dobri stvari skupaj nikoli ne moreta slabo izpasti. Dve sestavini, navadi, kulturi, kar koli …
Sem Slovenka z bosanskim temperamentom in newyorškim pristopom. Tudi tri, štiri, šest sestavin, navad ali kultur paše skupaj, če začutiš vsako izmed njih.

SLUŽBA JE SLUŽBA, DRUŽBA JE DRUŽBA

Slovenci smo en tak zanimiv narod. Ko smo trezni, se zgledujemo po severnih sosedih, ko pa kaj spijemo, pa po južnih, ponavadi. Muzika do daske in vsi znamo besedilo, tudi če ga ne. Drugače, tako čez dan se mi pa res zdi, da smo en tak priden narod. O tem pričajo že naši pregovori, kot so: Služba je služba, družba je družba; Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri in Brez nič ni nič, ki ga, mimogrede, ne razumem. Brez nič ni nič. Kaj je pa z nič? Skratka delavni smo in hvaležna sem, da sem odraščala v Sloveniji. Vesela pa sem tudi, da sem vseeno na vse gledala z distance, saj sem ipak čefurka.

Slovenci smo en tak zanimiv narod. Ko smo trezni, se zgledujemo po severnih sosedih, ko pa kaj spijemo, pa po južnih, ponavadi.

MA, OPUŠTENO

Ko rečem opušteno, s tem ne mislim, da kar lahko storiš danes, preloži na jutri, ampak da si ničesar ne smemo preveč gnati k srcu, temveč verjeti, da se stvari, ki se ne odvijajo, kot bi si na morda želeli, odvijajo v smeri najvišjega dobrega. Če ne morem rešiti problema, tudi mislila ne bom nanj. Vse je okej. Čisto vse. Vesolje je fer, in ko se sprostiš, ustvariš prostor za čarovnije.

Vesolje je fer, in ko se sprostiš, ustvariš prostor za čarovnije.

I KNOW MY WORTH

Pravih let sem odletela čez lužo. V obdobju, ko je najlažje postati zasekiran in omejen, sem odletela v svet, ki me je naučil, da lahko vse. New York me je naučil, da tudi nebo ni meja, da jaz lahko vse, da vsi lahko vse in da uspeh drugih name ne more negativno vplivati, kvečjemu obratno. Lahko me navdihuje in mi daje zagon. Naučil me je, da moram vedeti, kaj mi pripada, in si to tudi pogumno vzeti. Da lahko drugim izkažem spoštovanje, ne da bi ponižala sebe, in da se mi nikoli ni potrebno pretvarjati, saj me ima Bog najrajši prav takšno, kot si me je izmislil ta trenutek.

 

New York me je naučil, da tudi nebo ni meja, da jaz lahko vse, da vsi lahko vse in da uspeh drugih name ne more negativno vplivati, kvečjemu obratno.

Iz vsake situacije je treba potegniti najboljše, pravimo. Najboljše, da sem lahko najboljša različica sebe. Najboljša različica sebe pa sem, če sem srečna. Srečna sem, če sem mirna, in mirna sem, kadar delam, kar imam rada. Delo me samouresničuje, pa vendar ga ne smem jemati preveč resno. Ob enem pa moram sebe in svoje delo jemati dovolj resno, da drugi ne morejo hodit po nama. Poznam svojo vrednost. Srečen vsak, ki jo spozna, ki se spozna. Vsak po svoje, jaz pač s pomočjo Slovenije, Bosne in New Yorka.

»Mat je Slovenka in fotr je od dol, vseen oba si mislta, da sem čist nor.« Ali En

>>>>>>

ZALA DJURIC je pesnica, igralka, glasbenica, umetnostnozgodovinska navdušenka, popotnica in uživačka. Ali pač samo je.

zala_avtor

________________

ČE SE TI ZAHOČE OSVEŽILNE, POLETNE PONUDBE KARTICE GOODLIFE IN L’OCCITANE IZDELKOV, SO TI TU NA VOLJO.

ZDRUŽI ENO, DVE, TRI ALI VEČ KOMBINACIJ. IN JIH ZAČUTI!

________________

Kaj pa še te dobre kolumne …