Nosljiva tehnologija se je začela vključevati v številna področja našega življenja. Od slušalk, ki zdravijo depresijo, do šala, ki uporabnika ščiti pred onesnaženim zrakom. Zdaj pa obstajajo tudi Boseova sončna očala, ki so oblikovana za novo raven zabave.

Bose okvirji so sončna očala z vgrajenimi zvočniki, ki poslušalcu omogočijo popolnoma drugačno zvočno doživetje. Nosljiva so v dveh klasičnih izvedbah, Alto in Rondo, in združujejo brezžične slušalke z AR-zvokom. Zvočniki so tudi izjemno lahki, kar pomeni, da sama stekla niso opazno težja ali večja od običajnih zvočnikov. Bose okvirji lahko tudi pretočijo (»streamajo«) glasbo in informacije, sprejemajo in opravljajo klice ter dostopajo do virtualnih pomočnikov. Bose je pri tem upošteval tudi varnost, tako da seznami predvajanja, zabava in pogovori vedno ostanejo anonimni.

Sončna očala so združljiva z Boseovo zvočno platformo za obogateno resničnost (AR). Za razliko od drugih očal Bose obogatena resničnost ne spreminja vizualnih učinkov in ne dodaja navideznih objektov v uporabnikov pogled. Namesto tega uporablja 9-osni senzor gibanja za nadzor uporabnikove pozicije, skupaj z GPS-om iz naprave iOS ali Android. Doda pa lahko tudi plast zvoka, ki povezuje neko mesto in čas z različnimi kombinacijami glasbe in drugimi avdio elementi.

Obišči njihovo spletno stran tukaj.

________________

Če si že tukaj, preberi še te dobre zgodbe …