Facebook je trenutno vključen v enega izmed največjih škandalov kraje podatkov, ljudje pa se soočajo s strahom, koliko ta spletna stran ve o njih. Kaj naj bi bila v tem primeru, po Zuckerbergovo, najboljša rešitev? Storitev za zmenke, seveda.

ZMENKARIJE NA FB

Glede na priljubljenost storitev, kot sta Tinder in Bumble, je Facebook verjetno opazil, da ima v primerjavi s svojimi konkurenti precej ugoden položaj s številom obstoječih uporabnikov. Zato je včeraj na konferenci za razvijalce v Kaliforniji direktor Facebooka Mark Zuckerberg razkril, da bo družba razvila storitev, preko katere bodo ljudje lahko začeli vzpostavljati ljubezenska razmerja.

»Na Facebooku je 200 milijonov ljudi, ki se označujejo za samske,” je dejal Zuckerberg. “In če smo zavezani k izgradnji celostnih odnosov, potem je korak v to smer morda še najbolj smiseln.«

Želel je poudariti, da namen storitve ne bi bil samo »kratkoročno povezovanje«, temveč bi bilo namesto tega mogoče ustvariti »resnične, dolgoročne odnose». Čeprav ni jasno, kdaj bo storitev na voljo, je Facebook dejal, da bodo aplikacijo začeti testirati še letos.

Storitev bo na voljo ljudem, ki že uporabljajo Facebook. Če boste kliknili ikono na vrhu svojega profila, boste lahko ustvarili profil za zmenke in našli ujemanja, ki so vam bila priporočena glede na vaše nastavitve za zmenke. To bo ločeno od vašega rednega profila, zato ga vaši prijatelji ne bodo mogli videti.

DOLGOROČNI ODNOSI , NE LE KRATKO POVEZOVANJE

»Ljudje bodo imeli bodo možnost, da na podlagi članstev v skupinah ali prijav na dogodke odkrijejo druge uporabnike, ki imajo podobne interese«, je družba zapisala v objavi. »Vendar pa to, kar ljudje počnejo v zmenkarski funkciji, ne bo prikazano njihovim prijateljem.«

LOČEN OD REDNEGA PROFILA

Osebni profil za zmenke bo ločen od rednega profila. Za povečanje varnosti bodo uporabniki lahko pošiljali le pisna sporočila drug drugemu, druge vidike delovanja storitve pa Facebook še ni razkril.

»Uvedba te storitve podaja jasno sporočilo – Facebook sicer poskuša povečati podatkovno varnost uporabnikov, hkrati pa uvaja nove storitve, kot so zmenkarije, za razširitev svojega dosega,« je povedal Rory Cellan-Jones za BBC News.

Foto: qz.com, MacMagazine

_______

Preberite še: