Vrvež ARTish SHOPa na Gornjem trgu v Ljubljani je živahna zgodba, ki je v poletnih sobotah nepogrešljiva. V najlepšem predelu Ljubljane, ob Herkulovem vodnjaku, razstavljajo umetniki, priznani in nepriznani, poznani in nepoznani. A vendar se vedno in na vsaki stojnici piše drugačna zgodba, vedno zanimiva in originalna.

DOBRODOŠLA OŽIVITEV MESTA

ARTish ni le navaden umetniški sejem, kjer se zbirajo ustvarjalci. Postali so prava mala družina. ARTish je prostor, kjer si lahko mimoidoči spočijejo oči, se napolnijo z ustvarjalno energijo, ki jo s svojimi unikatnimi deli širijo ustvarjalci, se naučijo česa novega, se obdarijo in poklepetajo z ARTishani.

Že SEDMO sezono, od meseca aprila do vključno oktobra (skupaj 27 dogodkov), bodo na dogodku številni slovenski in tudi tuji umetniki oz. ustvarjalci, obiskovalci festivala pa se bodo lahko udeleževali brezplačnih delavnic, zagotovljena pa je tudi nasmejana družba sodelujočih umetnikov. ARTish na Gornjem trgu je zelo pozitivno sprejet tako med obiskovalci prireditve kot tudi podjetniki, ki imajo poslovne prostore na Gornjem trgu v Ljubljani, hkrati pa je ARTish velika popestritev in dobrodošla oživitev tega dela mesta.

ARTISH

»Pomeni nama nov val navdiha in kreativnosti in resnično sva hvaležni organizatorjem, da slovenskim ustvarjalcem ponujajo tako lepo priložnost pokazati obiskovalcem, kaj ustvarjamo,« sta izpostavila ustvarjalca Cuckoo Cups.

ARTish je postal zelo prepoznaven in zaželen vsako soboto v mesecu, na kar so zelo ponosni. V lanskem letu ga je obiskalo izjemno veliko število turistov, ki so se tudi vračali, saj so vedeli, da so ARTishani na Gornjem trgu prisotni vsako soboto. Tedensko prisotnost na Gornjem trgu pa so podprli tudi številni redni obiskovalci ARTisha in pa tudi ARTishani, saj tako vsako soboto oživijo staro jedro Ljubljane in ta del mesta obarvajo z umetniškimi barvami in krasno energijo sodelujočih.

KDAJ jih lahko obiščeš?

AVGUST: 11. 8., 18. 8. (od 9.00 do 20.00)

SEPTEMBER: 1. 9., 8. 9., 15. 9. in 29. 9. (od 9.00 do 19.00)

OKTOBER: 6. 10., 13. 10., 20. 10. in 27.1 0. (od 9.00 do 18.00)

FB: www.facebook.com/ARTishSLO

IG: www.instagram.com/artish_slovenia /


_______________

Če si že tukaj, preberi še …