V zadnjem času cene kriptovalut padajo, a število njihovih privržencev še vedno raste. Jure Pirc, predsednik Bitcoin društva Slovenije, je eden tistih, ki se s tehnologijo blockchain ukvarjajo že dlje časa.

Bitcoin društvo ima danes na Facebooku dobrih 13.000 privržencev. Še sredi novembra jih je bilo precej manj – bitcoin je bil všeč »le« pet tisoč Slovencem. Njegova cena je nato poletela v nebo, kar je privabilo ogromno ljudi, nove člane sprejemajo vsak dan.

Kdaj ste ustanovili Bitcoin društvo Slovenije in zakaj ste se odločili za to? 

Bitcoin društvo je bilo ustanovljeno marca 2014. Osebno nisem njegov soustanovitelj. Kot polnopravni član sem se pridružil kasneje, trenutno sem v svojem drugem predsedniškem mandatu. Društvo je bilo ustanovljeno z namenom povezovanja istomislečih ljudi in organiziranja izobraževalnih in družabnih srečanj. Kar danes tudi počnemo. Letos nameravamo konkretno razširiti svoje delovanje.

“Kriptoscena v Sloveniji je v izjemnem porastu. Vsak dan se nam pridruži skoraj sto novih oseb.”

Na vlak kriptovalut ste vstopili že pred leti, ko se o njih še ni govorilo povsod. Kakšen je vaš pogled na trenutno dogajanje v Sloveniji? 

Kriptoscena v Sloveniji je v izjemnem porastu. Vsak dan se nam pridruži skoraj sto novih oseb. Facebook je dobesedno ponorel. Sprejem novih članov in članic v skupino je postal osemurni delovnik.

BOMO POSTALI KRIPTODOLINA?

Zadnje čase je vse več ICO-jev uspešno izpeljanih v Sloveniji. Kaj to pomeni: postajamo »kriptodolina« ali je zgolj nekaj posameznikov naredilo preboj na tem področju?

Rekel bi, da kar oboje. Dobre ideje so vredne realizacije, industrija ICO pa je omogočila množično zbiranje sredstev, ki so potrebna, da projekt izpelješ. Ali bomo res postali kriptodolina, bomo še videli, nimam pa nobenega razloga, da bi mislil, da ne bomo med vodilnimi na svetu.

>>>>>>>

Kateri projekti v Sloveniji imajo možnost uspeha, ali gre za željo po dobičku ali ljudje resnično verjamejo v samo tehnologijo in s tem v spreminjanje sveta? ODGOVOR najdeš v celotnem članku na SVETU KAPITALA.

___________

Če si že tu, preberi še tole …