28. februarja 2019 bo ruska operna diva Anna Netrebko z možem Yusifom Eyvazovom slavnostno odprla prestižni operni ples v Dunajski državni operi. Letošnji že 63. operni ples bodo spremljali milijoni gledalcev po celem svetu, udeležili pa se ga bodo politiki, gospodarstveniki, športniki in slavni s celega sveta. 

MILIJON TV GLEDALCEV

Vsako leto se v avstrijski prestolnici zvrsti več kot 450 plesnih prireditev. Plesna sezona svoj vrhunec doseže s februarskim opernim plesom, ki se ga udeležijo tudi številni svetovno znani predstavniki politike, gospodarstva, športa in zabavne industrije. Letos bodo za 5.150 gostov in več kot milijon televizijskih gledalcev poleg sopranistke Anne Netrebko in tenorista Yusifa Eyvazova nastopili še Orkester Dunajske državne opere pod taktirko Marca Armiliata, Orkester dunajskega opernega plesa ter Dunajski državni balet in Baletna akademija Dunajske državne opere s koreografijo Florenca Clerca.

TIARA DONATELLE VERSACE

Ples bo odprlo 144 debitantskih parov iz 13 različnih držav. Plesalke vsako leto nosijo tudi dragoceno tiaro Swarovski, ki jo je tokrat oblikovala modna ikona Donatella Versace. Navdih za tiaro, okrašeno s 380 kristali, je našla v operi Richarda Wagnerja Rensko zlato.

LOŽA STANE TUDI 23.600 EUR

Dunajska državna opera, ki letos obeležuje tudi 150. obletnico obstoja, si od tega plesa vseh plesov obeta 1,1 milijona evrov prihodkov. Cena vstopnice znaša 315 evrov, za ložo je treba odšteti od 13.300 do 23.600 evrov, za mizo za dve osebi pa od 210 evrov dalje. Plesnim navdušencem, ki si tako dragih vstopnic ne morejo privoščiti, pa so na voljo karte za generalko od 25 do 70 evrov.

PRAVILA OBLAČENJA

Ostajajo enaka kot doslej in za dame zahtevajo dolge večerne toalete, za moške goste pa črn frak. Na prireditvi postrežejo približno 1.300 steklenic penine, 900 steklenic vina, 900 steklenic piva, 2.500 parov hrenovk in 1.300 porcij golaža.

Več informacij o gala plesu pa je na voljo tukaj.

______________

Če sI že tukaj, preberi še …