LJUBEZEN, ZDRAVJE, KRIMINALKE IN SAMOROGI

Sprehod po jesensko obarvanem gozdu, ko se skozi šelesteče liste toplih barv ovije počasen, še vedno topel veter. Veter, ki diši po letu, ki se bo počasi umirilo in odpočilo. Nekaj podobno pomenljivega je vonj prvič odprte knjige. Tiste sveže, ki jo v roke zagrabite prvi in z navdušenjem prinesete za blagajniški pult knjigarne. Ko vas le še pisk kodnega črtalca, zvok odpirajoče blagajne, hreščeče tiskanje računa in žvenket vračanja drobiža ločijo od šelestenja pravkrat tiskanega papirja. Letošnjo jesen papir šelesti in diši po ljubezni in zdravju, začinjen je z napetimi kriminalkami in sanjavimi samorogi.

Dr. Veronika Podgoršek LJUBEZEN PO LJUBEZNI

Ločitev je stvarnost današnjega časa, zato je nujno potrebno, da stvarnost postane tudi pogovor o njej. Posameznik ob taki življenjski izkušnji potrebuje oporo in razumevanje, zlasti pa praktične nasvete, kam se lahko obrne, kako lahko kaj uredi in kako naj si kaj olajša. In prav to ponuja knjiga Ljubezen po ljubezni priznane psihoterapevtke dr. Veronike Podgoršek. V sodelovanju z družinskimi odvetniki, socialnimi delavci in policisti je nastal priročnik, ki obravnava vse vidike partnerskega razhajanja.

Knjiga Ljubezen po ljubezni

Patrick McKeown DOBER DIH

Če kaj znamo, znamo dihati. Pa dihamo prav? Zadihanost med telesnim naporom, slab spanec, smrčanje, tesnoba, astma pestijo marsikoga. Irski strokovnjak Patrick McKeown v knjigi pouči, kako izboljšati telesno vadbo, kondicijo in moč, kako povečati energijo in zbranost, kako s pravilnim dihanjem zatreti apetit.

Knjiga Dober dih

Damjana Bakarič NA BOLJŠE

Damjana Bakarič je novinarka, blogerka, predavateljica, svetovalka pri izgorelosti in avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi. V drugi knjigi piše o tem, kako se je sama izbezala iz cone udobja. Kako se je odločila za svojo pot, po kateri jo vodijo lastne sanje, ne sanje drugih. Kako pomembno je, da si dovolimo ranjivost in da v ospredje postavljamo ljubezen – do sebe, do življenja in drugih. Knjiga, ki nas uči, da se osebnostna rast nikoli ne konča. Da prihajajo novi in novi izzivi, mi pa se odločamo, kako se jih bomo lotili. Ni vedno lahko, vendar se da.

Damjana Bakarič

Susan Elizabeth Phillips ZVEZDA VEČERA

Piper Dove si želi postati najboljša zasebna detektivka v Chicagu. Prva preizkušnja, ki jo čaka, je nekdanji zvezdnik moštva Chicago Stars, Cooper Graham. Morala bi mu neopazno slediti, a jo ta hitro razkrinka in zaposli, da pod drobnogled vzame uslužbence v njegovem nočnem klubu. Postavni športnik je vedno navajen dobiti tisto, kar hoče, nad dekletom, ki mu hoče dokazati, da je enako žilava kot on, pa postaja vse bolj navdušen in očaran. Piper pa počasi spoznava, da tudi fant sploh ni napačen.

Knjiga Zvezda večera

Jojo Moyes SAMO JAZ

»S ponosom nosi svoje progaste nogavice. Živi drzno. Samo živi.« S temi besedami in strtim srcem se Louisa Clark navaja živeti življenje brez Willa. V mestu neskončnih možnosti sprejme službo, kjer jo pričaka bleščeč svet limuzin, pregrešno dragih oblačil in slavnostnih večerij. Vse daleč stran od družine in Sama, ki jo je ujel, ko je pristala na trdnih tleh življenja … Ganljiva pripoved spravlja v jok bralke po vsem svetu, s tretjo knjigo o Louisi Clark pa je pisateljica dokončno potešila vse tiste, ki se jim Loujina zgodba še ni zdela končana.

Jojo Moyes

Asa Avdic OTOK

Leto 2037, berlinski zid še vedno stoji, Švedsko pa priključijo velikemu avtokratskemu vzhodnemu bloku. Anna Francis je marljiva birokratka, z burno preteklostjo, ki bo izbrisana, če izpolni sumljivo nalogo. Na samotnem otoku naj bi opazovala skupino kandidatov, ki se potegujejo za mesto v obveščevalni službi. Že prvi večer bo uprizorila svojo smrt in spremljala odzive kandidatov. Psihološki preizkus se hitro sprevrže v smrtno nevarno dogodivščino zanjo in za testirance.

Asa Avdic

Tess Gerritsen JAZ PA NEKAJ VEM

Umora na različnih koncih mesta imata več skupnega, kot se zdi na prvi pogled. Nenavadne poškodbe obeh žrtev, vzroka smrti pa ni mogoče dognati. Preiskava je zahtevna, za Jane in Mauro pa se odvija v povsem neprimernem času. Jane je v oporo materi, ki skuša pred propadom rešiti svoj zakon, Maura pa se spopada s skorajšnjo smrtjo svoje matere. Čeprav ta umira, še vedno manipulira s hčerko, njeni namigi pa obema preiskovalkama otežujejo reševanje umorov.

Tess Gerritsen

James Patterson CROSSOVA PRAVICA

Alex Cross se po več kot tridesetih letih vrne v rojstni kraj, saj skuša dokazati, da je njegov bratranec po krivem obtožen zločina. Tam se zaplete v preiskavo, ki ji krajevni policisti niso kos. Med reševanjem številnih umorov odkrije družinsko skrivnost, ki mu življenje postavi na glavo.

James Patterson

Julie Sykes: AKADEMIJA SAMOROGOV (KARIN IN ISKRA & SOFIJA IN SVIT)

KARIN IN ISKRA

Karin in Iskra na vso moč uživata na Akademiji samorogov, kjer se zabavata in si privoščita tudi kakšno vragolijo! Ker čudežno Mavrično jezero popolnoma zaledeni, obstaja nevarnost, da šolo povsem zaprejo.  Karin in Iskra nočeta niti pomisliti, da bi bili ločeni, zato skleneta odkriti, kdo je kriv za ledeni oklep in kako spraviti stvari v red …

Akademija samorogov

SOFIJA IN SVIT

Sofiji so se izpolnile sanje, ko je na Akademiji samorogov spoznala čudovitega samoroga Svita, s katerim postaneta neločljiva prijatelja.  Ko voda v Mavričnem jezeru spremeni barvo in čarovne moči samorogov ne delujejo, kot bi morale, se Sofija in Svit domislita rešitve. Toda za pustolovščino v temnem gozdu bosta potrebovala veliko poguma.

Akademija samorogov

Foto: Mladinska knjiga

_________________

Če ste že tukaj, preberite še …