Končno smo doživeli veliki spektakel slovitega slovensko-hrvaškega crossover dvojca, svetovne atrakcije 2CELLOS na Snežnem stadionu v Mariboru v soboto, 15. septembra, kjer sta se domačin Luka Šulić in Stjepan Hauser predstavila pred rekordnimi kar več kot 15.000 oboževalci njunega bogatega glasbenega programa. Ta, doslej njun največji koncert na Štajerskem – in tudi v Sloveniji – je bil prežet z emocijami Mariborčana Luke Šulića, kot tudi njegovega kolega Stjepana Hauserja, saj je z njimi skozi cel koncert sodelovalo izjemno čustveno in energično, predvsem domače občinstvo.

POKLON DRAGOJEVIĆU IN MEDNARODNO OBČINSTVO

In kar sta prej prikazala pred 13.000 obiskovalci konec junija v Kopru, sta prekosila v štajerski prestolnici. Luka resnično ni mogel skrivati svojega navdušenja in emocij skozi cel koncert, še posebej v trenutku, ko je s Stjepanom stopil na oder v dresu Nogometnega kluba Maribor ob velikih ovacijah zbranih 15.000 oboževalcev, kot tudi ganjenosti v trenutkih, ko sta v poklon velikanu dalmatinske pesmi, nedavno preminulemu Oliverju Dragojeviću, odigrala venček njegovih najbolj znanih skladb, kar je tudi občinstvo pospremilo z zelo čustvenim odzivom in številnimi solzami.

2 Cellos

2 Cellos

Ob Na Golici pa je poskočilo marsikatero srce in narisalo številne nasmehe radosti na obraze obiskovalcev. Vsekakor pa je bil koncert v svoji celoti nekaj največjega, najlepšega, energičnega in čustvenega za ljubitelje glasbe v Mariboru doslej! Že na koncertu pa je Luka Šulić izrazil svoje navdušenje tudi nad tem, da je na mariborski koncert prišlo občinstvo s kar petih kontinentov, saj so na koncert prišli njuni oboževalci tudi iz Afrike, Japonske, Nove Zelandije, Avstralije, ZDA, Azije, Južne Amerike in iz mnogih evropskih držav. Organizator je naštel kar 35 držav, v katerih so kupili vstopnice za ta veličastni spektakel.

Foto: Simone di Luca in Fabrice Gallina

____________________

Če ste že tukaj, preberite še …