“Najlažje je imeti sebe rad, če smo imeli izkušnjo tega, kaj pomeni biti ljubljen. Kajti mi sami se do sebe in drugih vedemo točno tako, kakor so se vedli do nas. To govorim predvsem o naših primarnih skrbnikih. O mami in očetu. Lahko se je imeti rad, če imaš o sebi dobro mnenje, če so skozi tvoje odraščanje bili do tebe spoštljivi in ljubeči. Dali so ti namreč občutek, da si vreden ljubezni, da si vreden spoštovanja. Velika večina nas pa je zelo ranjena ravno v tej temeljni potrebi – biti ljubljen. In te besede, da se moraš imeti samo rad, težko sodijo v svet nekoga, ki je bil pogosto kritiziran, pogosto sramoten, ki je poslušal, da ni dovolj dober. ”

Sanja Kranjc

 

To so misli Sanje Kranjc o kako imeti rad sebe. Najprej sebe. In od kje prihaja naša podoba sebe, ki jo imamo. V svojem strokovnem zapisu piše tudi o tem, da se naši možgani oblikujejo ravno v odnosu, da so socialni organ in delujejo in zaznavajo svet, odnose ter sebe na način, kot so nam ga pokazali v odnosih.

Če vas zanima, zakaj se počutite neljubljeni, vam Sanja vse to zelo jasno in ljubče napiše v svojem prispevku Imeti se rad na svoji strani Ljubeči odnosi.

thumbnail_iStock-495901398

____________

 

ljubeci-odnosi

 

 

 

 

 

 

SANJA KRANJC je strokovni vodja zavoda Amasia. Dela tudi kot prostovoljka v društvu Projekt Človek, kjer pomaga ljudem, ki so svojo stisko utiševali na napačen način. Predava teme, ki so povezane z odnosi, komunikacijo, vzgojo, razlikami moškimi in ženskami ipd, ter o stvareh, ki jih želi imeti vsak čimveč v našem življenju – sreča, pozitivnost, veselje, hvaležnost. Obiščite njeno stran LJUBEČI ODNOSI.