Čeprav mislimo, da se prepiramo zaradi denarja, otrok, spolnosti, časa, ljubosumja, sorodnikov, neprimerne komunikacije, gospodinjskih dolžnosti …, se pravzaprav nikoli ne prepiramo zaradi tega, česar mislimo, da se. Prepiramo se zaradi enega izmed naslednjih vzrokov:

  1. Od partnerja ne prejemate toliko ljubezni, podpore, priznanja ali razumevanja, kot ga potrebujete, in je zato med vama zrasla čustvena ovira (v zgodbi razdalja);
  2. Na dan prihajajo stara potlačena čustva, ki napihujejo sedanji položaj v nekaj bolj vznemirjajočega, kot dejansko je.

Večina prepirov na površju odnosov izvira mnogo mnogo globlje v odnosu, lahko bi rekli, da tam, kjer se nalaga čustvena napetost. Gre za čustveno nelagodje ali pomanjkanje uravnovešenosti.

Ljubezenski par

Ljubezenski par

Ko se prepirate, pomislite na vaša srca in ne dopustite, da se srca oddaljijo. Ne izgovarjate besed, ki jih vaše srce ne želi slišati. Kajti takih besed tudi drugo srce ne želi slišati.

Sanja Kranjc

Ko ste otrok, se vse nerešene izkušnje, ki so vas prizadele, nalagajo v podzavesti kot čustvena napetost. Ko odrastete, se ta čustvena napetost poveča, kada rkoli se ne počutite ljubljeni, cenjeni ali razumljeni, posebej če to počne vaš partner.  Kaj torej narediti? Preberi v Sanjinem razmišljanju.

_____________

Sanja Kranjc

Sanja Kranjc

 

SANJA KRANJC je strokovni vodja zavoda Amasia. Dela tudi kot prostovoljka v društvu Projekt Človek, kjer pomaga ljudem, ki so svojo stisko utiševali na napačen način. Predava teme, ki so povezane z odnosi, komunikacijo, vzgojo, razlikami moškimi in ženskami ipd, ter o stvareh, ki jih želi imeti vsak čimveč v našem življenju – sreča, pozitivnost, veselje, hvaležnost. Obiščite njeno stran LJUBEČI ODNOSI.

___________

Ker si že tu, preberi še tole …