Prestolnico Slovenije obožuje DAVID URANKAR

Je televizijski voditelj (Dobro jutro, Avtomobilnost, podcast Avtomat), model, vplivnež, mož in oče dveh sinov. Znan Slovenec, ki ga obožuje marsikatera mladenka, ženska ali babica. David Urankar je vsestranski medijski človek, ki mu slava ugaja, a ga ni pokvarila. Godi mu, ker ga imajo ljudje radi, v svojem poslu je strasten, predan in profesionalen. In za dobro mesto je izbral … Ljubljano! A. Č.

Moj naj predel je …

… stari del mesta. Tlakovci, male ulice z butičnimi trgovinami pa seveda kraji, kamor najpogosteje zavijem: kavarne. V Sloveniji smo, kar zadeva kavo, tudi z lastnimi pražarnami, na res visoki ravni. Če damo za kuliso še stari del mesta, z gradom, ki bdi nad njim, si človek več res ne more želeti.

Gurmanske poslastice so …

… odkrivam jih iz dneva v dan. In so zelo sezonske, edina stalnica je kava, pri kateri se tudi rad prepustim različnim okusom in načinom priprave, a vedno brez sladkorja in mleka. Poleti kavo, vsaj popoldne, zamenjajo kraft piva. Kar zadeva hrano, pa ne vem, kje začeti. Od klasičnih vrhunskih restavracij do izvrstnih burgerjev, pravih italijanskih pic pa do azijskih dobrot.

Najlaže se je gibati …

… zelo zgodaj zjutraj. To je malo povezano z oddajo Dobro jutro in dejstvom, da semaforji še zaspano utripajo rumeno, ko se odpravim proti nacionalki okrog petih zjutraj, avtomobile lahko preštejem na prste ene roke, bitke za parkirni prostor pa se začnejo šele pozneje. Drugače pa je Ljubljana mesto, kjer prej ali slej najdeš tudi kakšen park, za gibanje in družinske aktivnosti.

Najznamenitejši hotel v mestu …

… z lokacijo in modernostjo v zadnjih letih izstopa InterContinental, saj ga ob vstopu v center z Dunajske ceste ne moreš zgrešiti. Malo bolj intimna in s čudovitimi kotički pa sta na seznamu favoritov tudi Vander in Antiq.

V mestu je treba nujno videti …

… središče! Ne na vsakem koraku skozi objektiv kamere ali telefona, čeprav kakšna fotografija za spomin (in instagram) vedno prav pride. V mestih se je včasih dobro prepustiti, malo izgubiti, preizkusiti nov lokal, če si domačin, zaviti v novo ulico ali spremeniti vsakdanjo pot. In gledati/videti.

Posebnost mesta pa je …

… da ga lahko prehodiš po dolgem in počez v enem dnevu in ti ne bo dolgčas, če boš ostal dlje. Najlepše mesto na svetu!

 

Foto: Marko Ocepek, arhiv gosta, Aleš Čakš