Nove, luksuzne suite Palazzetto Spirito Santo

Leta 2017 je slovenski podjetnik Janez Bidovec v Rovinju, v starem mestnem jedru, eno od manjših tradicionalnih kamnitih hiš spremenil v butični hotel Spirito Santo s sedmimi sodobno opremljenimi sobami. Nekatere med njimi se dičijo tudi z večjimi terasami s pogledom na morje. Lani poleti pa so butično hotelsko zgodbo nadgradili še z novimi, prestižnimi suitami v zgradbi Palazzetto Spirito Santo, ki je zgolj 50 metrov stran od hotela Spirito Santo.

Po navedbah lastnika je njihov koncept individualen pristop do zahtevnejšega gosta. Ta koncept, pravi, se je izkazal za res uspešnega. Unikaten hotel z unikatno ponudbo (v hotelu je tudi manjša vinoteka) v starem mestnem delu Rovinja mami goste z vsega sveta, tudi iz Avstralije.

PALAZZETTO SPIRITO SANTO JE PRENOVLJENA TRADICIONALNA KAMNITA HIŠA V STAREM JEDRU ROVINJA. IMA ŠTIRI LUKSUZNO OPREMLJENE SOBE S POGLEDOM NA MORJE IN ROVINJSKE ULIČICE.

ŠTIRI SUITE S POGLEDOM NA MORJE IN ROVINJSKE ULIČICE

Odlični odzivi na Spirito Santo so lastnika navdihnili za nov izziv: še eno staro zgradbo, oddaljeno zgolj 50 metrov od hotela Spirito Santo, so popolnoma prenovili. Palazzetto Spirito Santo ima od lani štiri hotelske suite s pogledom na morje in rovinjske ulice (cena: od 140 do 420 evrov na noč z zajtrkom za dve osebi).
V pritličju Palazzetta je zajtrkovalnica s teraso in pogledi na morje. Prostor pod starim vodnjakom je preurejen v večnamenski prostor za zasebne dogodke, gastronomske užitke ter sprostitve telesa in duha.

Da bi ohranili zgodovinskost stavbe, poudarja lastnik, so snovalci uporabili zgolj naravne materiale: les, kamen, steklo in medenino. Arhitekta novega butičnega hotela sta Saša in Sveto Dobričić iz studia ADAL v Ljubljani. Dodatno udobje gostom med drugim nudi tudi dvigalo z neposrednim dostopom do suit in zajtrkovalnice.

Piše: Aleš Čakš . Foto: arhiv Palazzetto Spirito Santo