Foto. Primož Korošec

SVETLANA MAKAROVIČ in MAGNIFICO, umetnika preklinjanja

 

»Magnifico je fajn fant, ampak raje bi bila v duelu z nadškofom,« nas že ob prvem predlogu za pogovor spravi v smeh Svetlana. Tokrat smo združili dva velika umetnika, Svetlano Makarovič, katere opus je prevelik za en uvod, pred kratkim je praznovala obletnico njena Sapramiška, ona pa spet več nastopa, in pevca, glasbenika in duhovitega provokatorja Magnifica, ki je nedavno izdal ploščo Charlatan De Balkan. Želeli smo si biti muhe na zidu med njunim pogovorom in zares nista potrebovala posebnih iztočnic … Morda pa smo jima ob njunem sploh prvem pravem pogovoru dali priložnost, da nekoč tudi skupaj ustvarita kakšno mojstrovino.

Nadaljevanje članka v REVIJI GOODLIFE.

_____

screen-shot-2016-11-29-at-10-32-48-am

Celotni pogovor med umetnikoma je zapisala Teja Roglič. Če želite vedeti, kako sočna sta bila, potem si preberite članek DUEL ta četrtek v REVIJI GOODLIFE, ki izide kot priloga časnika DELO. 

 

 

_____

 

Magnifico je nedavno izdal svoj nov album, ki že navdušuje njegove oboževalce in pridobiva nove. Tule vam ponujamo dva hita z albuma, prvi je Kuku Lele, preverjen stil, drugi pa je malce nostalgični, retro Tivoli (Shabadaba).

 

Ponujamo pa vam še prvi del dokumentarnega filma Charlatan Magnifique v režiji Maje Pavlin. Če še kaj niste vedeli o Magnificu in bi radi izvedeli.