Dobro mesto  – MIAMI

Utrinki ALEŠA BRAVNIČARJA 

»Po svetu me žene za marsikoga nenavadno dejstvo, da je za spoznavanje samega sebe treba pogledati daleč onstran domačega ognjišča,« razkrije svoj motiv raziskovanja sveta. Aleš Bravničar nikoli ne odloži fotoaparata, tudi ko ne dela. Ves čas fotografira vse, kar ga navdihuje. »Poklicno se s tem ukvarjam že 22 let, zadnjih nekaj pa tudi z režijo. Poleg petnajstletne kariere pri reviji Playboy in več kot 300 objavljenih reportažah zadnje čase navdušeno snemam in fotografiram iz zraka z dronom.« Če vas zanima, kaj vse, poglejte na Instagram @skycrewdrone.

OBISKAL 105 DRŽAV SVETA

Najbolj je ponosen na svoje serije fotografij Miniverse in Androgynous, njegova fotografija pa visi tudi v Playboyevem dvorcu v Kaliforniji. Obiskal je 105 držav. Že kot dečka ga je navdušil prvi izlet v tujino – na Dunaj. Prvo pravo potovanje pa je bilo na Javo in Bali pred 20 leti. V ZDA se vedno znova vrača, ker želi nekoč prepotovati vseh 50 zveznih držav. Miami je njegov drugi dom. Pozna sleherni kotiček. Nekaj nam jih velikodušno razkrije.

M_NASLOVNA

Ko pridem v Miami, najprej …

… pojem taco, potem pa jo mahnem v Whole Foods Market po živila in zvečer na obisk vseh prijateljev.

Večno poletje …

… FKK-plaža, fantastične trgovine in restavracije, mirni kotički za uživanje, umetniška četrt Wynwood, golf igrišče sredi mesta in čudovita art deco arhitektura, ki ji s hišami z začetka 20. stoletja nikjer na svetu ni para. Miami je en velik karneval.

M_1_Miami0002

Najlepši čas za obisk je …

… od decembra do aprila. Nikar ne izpustite narodnih parkov, ki jih je veliko. Najlepšo plažo pa najdete na Key Biscaynu – Crandon Park. Haulover Park pa nudi edinstveno plažo za golo namakanje v Atlantskem oceanu.

Na Lincoln Roadu je …

… na kupu vse – restavracije s sušiji, jastogi, steaki pa sladoled Cold Stone Creamery, zelo priljubljena je tudi Big Pink na koncu Miami Beacha. Najraje pa jem dobro, naravno hrano v restavracijah Apple-a-day, Dirt ali Whole Foodsu.

M_3_Miami0005

A čutiti je veliko kubanskega …

… zato morate pokusiti jedi, kot so arepas, chicharrones, key lime pie in seveda cafe cubano.

Najlepši hotel v mestu je …

… znameniti Delano. Sam pa prenočujem v bivšem Playboyevem klubu, imenovanem The Castle, na 5445 Collins Avenue. Čudovita kombinacija udobja in lokalne plaže.

Nujno morate …

… videti South Beach s svojo art deco arhitekturo, obiskati Dolphin Mall, eno najugodnejših nakupovalnih mek na vzhodni obali ZDA, in kakšen razvpit nočni klub, kot so Liv, Nikki Beach, Rockwell, Basement in Trade.

M_2_Miami0004

 Najboljši kraji za selfi …

… so recimo vila Giannija Versaceja, napis Welcome To South Beach na vpadnicah v Miami Beach in seveda kjer koli pred hiškami obalne straže na plaži.

M_4_Miami0008

__________

Povzeto po članku Dobro mesto, revija Goodlife, december 2017

Screen Shot 2018-01-11 at 5.43.07 PM

 

__________

 ŠE DRUGA DOBRA MESTA: